Ρεβίθια λεμονάτα με φινόκιο
Απίθανη σούπα με ρεβίθια και αρωματικά λαχανικά για τις κρύες μέρες του χειμώνα!
Υλικά
- 500 γρ. ρεβίθια
- 1 -1/2 τεμ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 τεμ. φινόκιο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 τεμ. σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 τεμ. πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 100 ml φρέσκο χυμό λεμονιού
- 150 ml ελαιόλαδο
- 2 - 3 φύλλα δάφνη
- 1 κουτ.γλ. μαραθόσπορο σε σκόνη
- αλάτι κατά βούληση
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
Για το σερβίρισμα:
- 100 γρ. λουκάνικα Φρανκφούρτης κομμένα σε ροδέλες
- τριμμένη φέτα
- ψιλοκομμένο άνηθο (χωρίς τα κοτσάνια)
Οδηγίες
- Μουσκεύουμε από το βράδι τα ρεβίθια σε κρύο νερό. Την επόμενη ημέρα τα ξεπλένουμε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό και τα στραγγίζουμε με το σουρωτήρι .
- Ζεσταίνουμε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά μαζί με τον μαραθόσπορο και λίγο αλάτι για 3' λεπτά μέχρι να αποκτήσουν ξανθό χρώμα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ρεβίθια και σκεπάζουμε με νερό φροντίζοντας κατά τη διάρκεια του βρασίματος να υπερκαλυφθούν στην κατσαρόλα με το νερό κατά ένα δάχτυλο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για μια ώρα και ένα τέταρτο ή μέχρι να μαλακώσουν και να χυλώσουν.
- Τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε στο φαγητό το χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και δοκιμάζουμε αν έχουν χυλώσει, αν δεν είναι έτοιμα τα βράζουμε λίγο ακόμα.
- Όταν πρόκειται να σερβίρουμε προσθέτουμε τυρί φέτα τριμμένη στον τρίφτη. Από πάνω βάζουμε λίγα λουκάνικα κομμένα σε λεπτές ροδέλες που τα έχουμε περάσει πρώτα λίγο από το τηγάνι για να ροδίσουν και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο άνηθο.
- Στο τέλος προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε ζεστή τη σούπα με τα ρεβίθια.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking