Ρεβίθια στο φούρνο με φινόκιο και κόκκινες πιπεριές

573

 

Ρεβίθια στο φούρνο με φινόκιο και κόκκινες πιπεριές

Πεντανόστιμο, υγιεινό φαγητό με ρεβίθια, ντοματούλα, φινόκιο και κόκκινες πιπεριές ιδανικό για όσους αγαπούν τα όσπρια!
Μερίδες 4
Προετοιμασία 45 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 2 ώρες 15 λεπτά

Υλικά

  • 500 γρ. ρεβίθια
  • 1 τεμ. φινόκιο το λευκό μέρος κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 τεμ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 τεμ. πιπεριές κόκκινες κομμένες σε μεγάλα καρέ
  • 500 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς σπόρια
  • 500 γρ. τομάτα περαστή στο μύλο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.γλ. πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
  • 1 κουτ.γλ. σκόρδο σε σκόνη
  • 2 κουτ.σουπ. μάραθο ψιλοκομμένο
  • 2 τεμ. δάφνη σε φύλλα
  • αλάτι κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση

Οδηγίες

  • Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα ρεβίθια σε βαθύ μπολ με μπόλικο νερό από τη βρύση να τα σκεπάζει μέχρι επάνω και 3 δάχτυλα ακόμα.
  • Την επόμενη ημέρα αδειάζω τα ρεβίθια σε σουρωτήρι και τα ξεπλένω κάτω από τρεχούμενο νερό. Βάζουμε τα καθαρά ρεβίθια σε βαθιά κατσαρόλα με μπόλικο νερό μαζί με 2 δαφνόφυλλα και τα βράζουμε για 30 λεπτά. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα αδειάζουμε στη γάστρα.
  • Καθαρίζουμε το φινόκιο από τα εξωτερικά χοντρά φλούδια και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Καθαρίζουμε τις κόκκινες πιπεριές από τα σπόρια και τις κόβουμε σε μεγάλα καρέ και κόβουμε το ξερό κρεμμύδι σε μικρά καρέ καθαρισμένο από τα εξωτερικά φλούδια.
  • Σε βαθύ τηγάνι κι αφού ζεσταθεί ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το φινόκιο, την κόκκινη πιπεριά, τη σκόνη σκόρδου, την γλυκιά πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τα λαχανικά να μαραθούν περίπου 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Στη συνέχεια αδειάζουμε τα λαχανικά μέσα στη γάστρα με τα ρεβίθια και προσθέτουμε τα δυο είδη ντομάτας μαζί με 700 γρ. νερό και ανακατεύουμε καλά.
  • Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 C βαθμούς για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια και χυλώσει ωραία η σάλτσα.
  • Όταν είναι έτοιμο το φαγητό πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μάραθο ή άνηθο και σερβίρουμε με ζυμωτό ψωμί.
Κατηγορία: κόκκινες πιπεριές, Κυρίως Γεύμα, όσπρια, ρεβίθια, φινόκιο
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: vegan, vegeterian, κυρίως γεύμα, νηστεία, οικονομική, ρεβίθια
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close