Ριγκατόνι φούρνου με κιμά και λαχανικά

525

 

Ριγκατόνι φούρνου με κιμά και λαχανικά

Ριγκατόνι με κιμά και λαχανικά στο φούρνο, εύκολη συνταγή με τυρένια επικάλυψη που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους με τη νοστιμιά του!
Μερίδες 12
Προετοιμασία 25 λεπτά
Μαγείρεμα 50 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 15 λεπτά

Υλικά

  • 350 γρ. ριγκατόνι ή άλλο ζυμαρικό με τρύπες
  • 150 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη στον ψιλό τρίφτη

Υλικά για τον κιμά:

  • 400 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς κατά προτίμηση σπάλα και ελιά
  • 1 τεμ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 τεμ. πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μικρά καρέ
  • 130 γρ. σπανάκι πλυμένο και κομμένο σε λεπτά φύλλα
  • 150 ml κρασί λευκό ξηρό
  • 250 ml ζωμό λαχανικών ή νερό
  • 300 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς τα σπόρια ή κονκασέ
  • 4 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.γλ. πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
  • 1 κουτ.γλ. μπαχάρι σε σκόνη
  • αλάτι κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση

Για τη sause τυριού:

  • 2 τεμ. αυγά ολόκληρα
  • 200 γρ. τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά
  • 200 γρ. φρέσκο γάλα αγελαδινό
  • 1/2 κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι κατά βούληση

Για το στήσιμο:

  • 50 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη στον ψιλό τρίφτη
  • 30 γρ. grana padano τριμμένο στον ψιλό τρίφτη ή κεφαλογραβιέρα, γραβιέρα πικάντικη ΄ή κεφαλοτύρι

Οδηγίες

  • Βράζουμε τα ριγκατόνι σε αλατισμένο νερό μέχρι να είναι al dente , τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα στη φωτιά κι αφού ζεσταθεί ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε πολύ καλά τον μοσχαρίσιο κιμά μέχρι να γίνει σπυρωτός. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μπαχαρικά και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
  • Ακολούθως προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι και αφού σοταριστεί για 2 -3 λεπτά σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Κατόπιν προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το νερό, αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε με το καπάκι.
  • Βράζουμε σε μέτρια φωτιά τον κιμά και τα τελευταία 5΄ λεπτά προσθέτουμε το σπανάκι και την πιπεριά Φλωρίνης και ανακατεύουμε καλά. Φροντίζουμε ο κιμάς να μη μείνει εντελώς στεγνός για ψηθούν τα λαχανικά για 5 λεπτά.
  • Σε μπολ ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά, το γάλα, την κρέμα τυριού, το μοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι και αφήνουμε στην άκρη.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C βαθμούς στον αέρα.
  • Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο ταψί 35 χ 25 εκ. και ρίχνουμε μέσα τα ριγκατόνι και στη συνέχεια τον κιμά και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν μεταξύ τους.
  • Πασπαλίζουμε τα ζυμαρικά με τον κιμά με 150 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα φροντίζοντας να πάει παντού.
  • Περιχύνουμε με το μείγμα αυγών που ετοιμάσαμε φροντίζοντας να βραχούν καλά τα ζυμαρικά.
  • Τέλος πασπαλίζουμε ξανά με 50 γραμμάρια μοτσαρέλα και από πάνω με grana pandano για να κάνει ωραία κρούστα στο ψήσιμο.
  • Ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά στους 180 C βαθμούς ή μέχρι να πάρει το φαγητό ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  • Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε 10΄ λεπτά να ξεκουραστεί και σερβίρουμε.
Κατηγορία: αυγά, γάλα, ζυμαρικά, κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, κρέμα τυρί, Κυρίως Γεύμα, μοσχάρι, μοσχαρίσιος κιμάς, σπανάκι
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: αυγά, γάλα, ζυμαρικά, κρέμα τυρί, κυρίως γεύμα, μοσχάρι, νόστιμη συνταγή, πιπεριές Φλωρίνης, σπανάκι, τυρί μοτσαρέλα
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like 1
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close