Φασολάκια λαδερά
Φασολάκια λαδερά με πατάτες, φρέσκια ντομάτα και ελαιόλαδο, ένα ελαφρύ και σούπερ θρεπτικό φαγητό από την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα! Συνοδεύονται ευχάριστα με τυρί φέτα, χωριάτικο ψωμί και ντοματοσαλάτα!
Υλικά
- 1 κιλό φασολάκια φρέσκα (μπαρμπούνια ή τσαουλιά)
- 4 πατάτες μεσαίου μεγέθους κομμένες σε μεγάλα καρέ
- 1 τεμ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 500 γρ. ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη χωρίς τα σπόρια
- 300 ml νερό ζεστό
- 100 ml ελαιόλαδο
- 3 κουτ.σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, μόνο τα φυλλαράκια
- 1 κουτ.γλ. πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
- 1 κουτ.γλ. ζάχαρη κρυσταλλική
- αλάτι κατά βούληση
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
Οδηγίες
- Πλένουμε τα φασολάκια πολύ καλά και καθαρίζουμε κόβοντας τις δυο άκρες με μικρό μαχαίρι. Αφαιρούμε τα νεύρα που έχουν στο πλάι και αν είναι μεγάλα τα φασολάκια τα κόβουμε στη μέση.
- Σε πλατιά κατσαρόλα κι αφού ζεσταθεί ρίχνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθεί ελαφρά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 3 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και συνεχίζουμε προσθέτοντας τα φασολάκια μαζί με τη γλυκιά πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε συχνά με ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε 7 λεπτά περίπου.
- Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τη ζάχαρη και το ζεστό νερό και μόλις πάρει βράση το φαγητό χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 25 - 30 λεπτά.
- Στο τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και αν χρειαστεί προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Ελέγχουμε την πυκνότητα της σάλτσας και αν είναι ακόμα τραγανά τα φασολάκια προσθέτουμε λίγο νερό ζεστό κι αν χρειαστεί βράζουμε για άλλα 10 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμο το φαγητό αφήνουμε να ξεκουραστεί εκτός φωτιάς και στη συνέχεια σερβίρουμε συνοδεύοντας τα φασολάκια με τυρί φέτα και χωριάτικο ψωμί.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking