Χοιρινά ρολάκια γεμιστά με αποξηραμένα βερίκοκα

452

 

Χοιρινά ρολάκια γεμιστά με αποξηραμένα βερίκοκα

Νόστιμο και λαχταριστό φαγητό με ζουμερά ρολάκια χοιρινά γεμιστά με chutney μήλο, ζαμπόν, τυρί και αποξηραμένα βερίκοκα τόσο ευπαρουσίαστο πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί σε οποιοδήποτε γιορτινό τραπέζι και να κλέψει τις εντυπώσεις!
Μερίδες 4
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 20 λεπτά

Υλικά

  • 4 τεμ. σνίτσελ χοιρινά
  • 8 τεμ. ζαμπόν από ωμοπλάτη
  • 200 γρ. σκληρό τυρί ( κεφαλογραβιέρα ή μετσοβόνε ) κομμένο σε μπαστουνάκια πάχους 2 εκ.
  • 4 - 5 κουτ.σουπ. τσάτνει μήλο ή βερίκοκο
  • 300 γρ. βερίκοκα αποξηραμένα ολόκληρα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
  • 4 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
  • 200 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 200 ml ΜΕΤΑΧΑ ή μπράντυ
  • 1 τεμ. κλαδάκι φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 τεμ. δοντάκι σκόρδο
  • αλάτι κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση

Οδηγίες

  • Απλώνουμε τα σνίτσελ σε μεγάλη πιατέλα και τα σκουπίζουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας και από τις δυο μεριές.
  • Βάζουμε αλάτι και πιπέρι στην επιφάνεια τους και αλείφουμε με τσάτνει μήλο ή βερίκοκο.
  • Από πάνω βάζουμε μια φέτα ζαμπόν στην άκρη του κρέατος και άλλη μια που να καλύπτει την προηγούμενη στα μισά.
  • Στη συνέχεια πάνω από τις φέτες του ζαμπόν βάζουμε από ένα μπαστουνάκι τυρί σκληρό και πάνω από το τυρί 3 αποξηραμένα δαμάσκηνα.
  • Τυλίγουμε το σνίτσελ σε ρολό και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες για να μην ανοίξει στο ψήσιμο.
  • Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο και με τα υπόλοιπα σνίτσελ μέχρι να φτιάξουμε συνολικά 4 χοιρινά ρολά.
  • Σε πλατιά κατσαρόλα και αφού ζεσταθεί πολύ καλά ρίχνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το δενρολίβανο και το σκόρδο και σοτάρουμε τα ρολάκια από όλες τις μεριές σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν πολύ καλά για 4 - 5 λεπτά περίπου.
  • Σβήνουμε με το κρασί και το Metaxa και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε 400 ml ζωμό κότας ή νερό και τα αποξηραμένα βερίκοκα που μας περίσσεψαν και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι.
  • Σιγοβράζουμε για 50 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθούν τα ρολάκια. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού.
  • Για να δέσουμε το φαγητό τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.
  • Τέλος δοκιμάζουμε αν το φαγητό θέλει επιπλέον αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε ανάλογα.
  • Σερβίρουμε τα ρολάκια κομμένα σε ροδέλες ( αφού βγάλουμε τις οδοντογλυφίδες ) και συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας ή ρύζι πιλάφι και πράσινη σαλάτα.

Σημειώσεις

Tip: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το chutney με σπιτικό pesto ή του εμπορίου
Κατηγορία: αποξηραμένα βερίκοκα, ζαμπόν, Κυρίως Γεύμα, τσάτνει, τυρί κεφαλογραβιέρα, χοιρινό
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: Αγίου Βαλεντίνου, αποξηραμένα βερίκοκα, νόστιμη συνταγή, τυρί κεφαλογραβιέρα, χειμωνιάτικη συνταγή, χοιρινό, Χριστούγεννα
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like 0
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close