Ψητή γεμιστή κολοκύθα με λουκάνικα και τυρί Μαστέλο

1.9K

 

Ψητή γεμιστή κολοκύθα με λουκάνικα και τυρί Μαστέλο

Όταν η κολοκύθα μεταμορφώνεται το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα γευστικό .
Μια ξεχωριστή συνταγή για γιορτινά καλέσματα που θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις ακόμα και στους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Μερίδες 4
Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 2 ώρες 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 2 ώρες 50 λεπτά

Υλικά

  • 2 τεμ. κολοκύθες κίτρινες μακρόστενες
  • 400 γρ. λουκάνικα
  • 300 γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα στα τέσσερα
  • 2 τεμ. πιπεριές κόκκινες
  • 2 τεμ. κίτρινες πιπεριές μεσαίου μεγέθους
  • 2 τεμ. πράσα
  • 1 τεμ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • 1 τεμ. δοντάκι σκόρδο
  • 2 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ.σουπ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου για τις κολοκύθες
  • 200 γρ. τυρί καπνιστό Μαστέλο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 100 γρ. αγελαδινό τυρί Μαστέλο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 3 κουτ.σουπ. κουκουνάρι
  • μοσχοκάρυδο τριμμένο κατά βούληση
  • κάρυ τριμμένο κατά βούληση
  • καρδάμωμο κατά βούληση
  • πάπρικα γλυκιά σε σκόνη κατά βούληση
  • 1 τεμ. φρέσκο θυμάρι
  • 3 κουτ.σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, μόνο τα φυλλαράκια
  • σπόρια από ρόδι
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση

Οδηγίες

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά εκτός από το φρέσκο θυμάρι και το πιπέρι.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Κόβουμε τις κολοκύθες στη μέση τις καθαρίζουμε από τα σπόρια με ένα κουτάλι τις αλείφουμε με λίγο μαλακό βούτυρο και τις ψήνουμε σε ταψί του φούρνου που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί για 50 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
  • Όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια σκάβουμε τη σάρκα με ένα κουτάλι για να δημιουργήσουμε "βαρκούλες" για να τοποθετήσουμε την γέμιση που θα ετοιμάσουμε.
  • Ψιλοκόβουμε τα λουκάνικα σε πολύ μικρά κομματάκια να μοιάζει σαν κιμάς.
  • Κόβουμε τις πιπεριές σε μεγάλα καρέ και τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και αφού ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα μανιτάρια μαζί με το φρέσκο θυμάρι και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους προσθέτοντας λίγο αλάτι.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές , το πράσο , το ξερό κρεμμύδι και τα λουκάνικα και σοτάρουμε μαζί με το μείγμα μπαχαρικών για πέντε λεπτά περίπου.
  • Ακολούθως σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν μέχρι να πιούν τα υγρά τους. Στο τέλος αφαιρούμε το φρέσκο θυμάρι και το σκόρδο.
  • Όταν είναι έτοιμη η γέμιση προσθέτουμε το κουκουνάρι , τον μαϊντανό και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Γεμίζουμε τις κολοκύθες με το μείγμα από τα λαχανικά και τα λουκάνικα που ετοιμάσαμε και καλύπτουμε με το καπνιστό και αγελαδινό τυρί Μαστέλο και ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα τυριά.
  • Όταν κρυώσει το φαγητό μας σκορπίζουμε στην επιφάνεια σπόρια από ρόδι.

Σημειώσεις

Tipς: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα λουκάνικα με χοιρινό ή μοσχαρίσιο κιμά και να ακολουθήσουμε την ίδια διαδικασία όπως περιγράφεται παραπάνω.
Κατηγορία: κίτρινη κολοκύθα, Κυρίως Γεύμα, λουκάνικα, μανιτάρια, τυρί Μαστέλο, Χριστούγεννα
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: γιορτινό τραπέζι, κίτρινη κολοκύθα, κυριακάτικο γεύμα, λουκάνικα, μανιτάρια, τυρί Μαστέλο, Χριστούγεννα
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like 2
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close