Chicken burger

1.6K

 

Chicken burger

Κλασικό πρόχειρο και γρήγορο γεύμα όσο και χορταστικό για μικρούς και μεγάλους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση κανείς δεν μπορεί να φάει... δύο!
Μερίδες 6
Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 50 λεπτά

Υλικά

Υλικά για 6 burger:

  • 6 τεμ. ψωμάκια για burger
  • ελαιόλαδο
  • 6 φέτες τυρί τσένταρ

Υλικά για τα μπιφτέκια κοτόπουλο:

  • 1 κιλό κιμά από κοτόπουλο, κατά προτίμηση από στήθος
  • 1 τεμ. κρεμμύδι ξερό, τριμμένο στο χοντρό τρίφτη
  • 5 φέτες ψωμί του τοστ περασμένες στο μούλτι, να γίνουν ψίχουλα
  • 1 τεμ. πιπεριά Φλωρίνης, τριμμένη στο χοντρό τρίφτη του κρεμμυδιού
  • 1 τεμ. μικρό κολοκυθάκι τριμμένο στο χοντρό τρίφτη του κρεμμυδιού
  • 1/2 κουτ. γλ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 κουτ. γλ. ξερή ρίγανη
  • 1/2 κουτ. γλ. κουρκουμάς σκόνη
  • 1 δοντάκι σκόρδο τριμμένο στον ψιλό τρίφτη
  • 1/2 φλτ.τσ. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σουπ. μαϊντανό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την σως γιαουρτιού:

  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 200 γρ. μαγιονέζα
  • 3-4 κουτ. σουπ. κέτσαπ
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1 δοντάκι σκόρδο στον ψιλό τρίφτη
  • 1/2 κουτ.γλ. πάπρικα καπνιστή
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

  • 2 τεμ. ντομάτες
  • 6 φύλλα κατσαρή πράσινη σαλάτα
  • 1 τεμ. κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες

Οδηγίες

  • Πλένουμε την πράσινη κατσαρή σαλάτα και την αφήνουμε να στραγγίξει σε σουρωτήρι.
  • Κόβουμε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες και στη συνέχεια κόβουμε το ξερό κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες.
  • Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για την σως, ανακατεύουμε καλά και τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει μέχρι να τη χρειαστούμε.
  • Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και αφού ζεσταθεί ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Κόβουμε τα ψωμάκια στην μέση και τα περνάμε λίγο από το τηγάνι, για δύο λεπτά, ίσα-ίσα να πάρουν χρώμα και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Μέσα σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τον κιμά από το κοτόπουλο και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα μπιφτέκια και πλάθουμε έξι μεγάλα μπιφτέκια.
  • Τοποθετούμε ένα σχαροτήγανο στη φωτιά, να ζεσταθεί καλά και λαδώνουμε με τα χέρια μας τα μπιφτέκια που έχουμε πλάσει και τα ψήνουμε στο σχαροτήγανο για 4-5 λεπτά από κάθε μεριά. Προς το τέλος βάζουμε πάνω από κάθε μπιφτέκι μία φέτα τυρί τσένταρ και αφήνουμε ελαφρώς να λιώσει

Για το σερβίρισμα:

  • Σε ένα πιάτο βάζουμε τον πάτο από ένα ψωμάκι και με ένα κουταλάκι βάζουμε λίγη σως, στη συνέχεια ένα φύλλο πράσινης κατσαρής σαλάτας και από πάνω δύο λεπτές φέτες ντομάτας. Συνεχίζουμε με ροδέλες από ξερό κρεμμύδι και προσθέσουμε το μπιφτέκι από κοτόπουλο με το τσένταρ ενώ για το τέλος προσθέτουμε 1-2 κουταλιές σούπας από σως γιαουρτιού και σκεπάζουμε με το καπάκι από το ψωμάκι.
  • Σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες.
Κατηγορία: Burger, Κυρίως Γεύμα
Κουζίνα: Αμερικάνικη
Λέξη Κλειδί: burger, κοτόπουλο,, ντομάτα, οικονομική, πάρτυ, Τσικνοπέμπτη
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close