Κουλουράκια πορτοκαλιού χωρίς αβγά

40

 

Κουλουράκια πορτοκαλιού χωρίς αβγά

Τα κουλουράκια είναι η καλύτερη παρέα για τον καφέ μας πόσο μάλλον όταν είναι με γεύση και άρωμα πορτοκαλιού και μπορούμε να τα φέρουμε στο τραπέζι μας σε χρόνο ρεκόρ!
Μερίδες 18
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 50 λεπτά

Υλικά

  • 800 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 200 ml φυσικό χυμό πορτοκαλιού
  • 200 ml ηλιέλαιο
  • 60 ml κονιάκ ή λικέρ πορτοκάλι
  • 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 τεμ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κουτ.σουπ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ.γλ. σόδα μαγειρική
  • 1 πρέζα αλάτι

Για την επικάλυψη:

  • φιλέ αμυγδάλου

Οδηγίες

  • Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπάμε καλά με τον αβγοδάρτη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Σε ένα ποτήρι ρίχνουμε το κονιάκ και προσθέτουμε τη σόδα και ανακατεύουμε πάνω από το μπολ με τα υλικά γιατί αφρίζει.
  • Τέλος προσθέτουμε τμηματικά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι αφού τα κοσκινίσουμε πρώτα καλά.
  • Ζυμώνουμε με τα χέρια μας και θέλουμε μια ζύμη που να μην κολλάει.
  • Παίρνουμε λίγη ζύμη στο μέγεθος ενός μικρού αυγού και πλάθουμε ένα μπαστουνάκι που το στρίβουμε σε μικρή κοτσίδα και το τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
  • Με ένα πινελάκι περνάμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
  • Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο τα βάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν καλά πριν σερβίρουμε.
Κατηγορία: αλεύρι, κονιάκ, κουλουράκια, πορτοκάλι
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: αλεύρι, ελληνική κουζίνα, ηλιέλαιο, κονιάκ, κουλουράκια, νηστήσιμα
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close