Σιμιγδαλένιος χαλβάς με λεμόνι και sause λεμονιού

4.8K

 

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με λεμόνι και sause λεμονιού

Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι ένα γλυκό all time classic που τρώγεται όλες τις εποχές και με πολλές παραλλαγές. Μια από αυτές είναι με χυμό λεμονιού και με μια πλούσια και κρεμώδη σάλτσα χωρίς βούτυρο που του δίνει άλλο άρωμα στη γεύση!
Μερίδες 8
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 25 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 40 λεπτά

Υλικά

Υλικά για τον χαλβά:

  • 2 φλ.τσ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 φλ.τσ. ηλιέλαιο
  • 2 -1/2 φλ.τσ. ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 1/2 φλ.τσ. μέλι
  • 4 φλ.τσ. νερό
  • 1 φλ.τσ. λεμονιού
  • 1/2 κουτ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο 
  • 1 φλούδα λεμονιού

Για την sause λεμονιού:

  • 1 φλ.τσ. νερό γεμάτο
  • 1 κουτ.σουπ. γεμάτη κόρν φλάουρ
  • 1/4 κουτ.γλ. κουρκουμάς σκόνη
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 -1/2 κουτ. σουπ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι λικέρ λιμοντσέλο

Οδηγίες

  • Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, τον αστεροειδή γλυκάνισο και τη φλούδα λεμονιού και βράζουμε για πέντε λεπτά από την ώρα του βρασμού.
  • Αφαιρούμε στη συνέχεια τον αστεροειδή γλυκάνισο και την φλούδα λεμονιού και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το σιμιγδάλι και το τζίντζερ και ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσει ξανθό χρώμα το σιμιγδάλι και να ψηθεί.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το σιρόπι σιγά σιγά και με πολύ προσοχή γιατί πιτσιλάει και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να δέσει ο χαλβάς.
  • Τον βάζουμε σε φόρμα του κέικ και τον αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
  • Μέχρι να κρυώσει φτιάχνουμε την sause λεμονιού, βάζοντας όλα τα υλικά μέσα σε μια μικρή κατσαρόλα εκτός από το λικέρ, να δέσουν σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας με τον αβγοδάρτη για να μην κολλήσει.
  • Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα λεμονιού αποσύρουμε από την φωτιά την κατσαρόλα και ρίχνουμε το λιμοντσέλο.
  • Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και ιδανικά βάζουμε για μια ώρα στο ψυγείο πριν σερβίρουμε για να έχει δροσερή γεύση.
  • Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα τον χαλβά και περιχύνουμε με την sause λεμονιού.
Κατηγορία: Γλυκό, κουρκουμάς, λεμόνι, μέλι, χαλβάς σιμιγδαλένιος
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: απόκριες, γλυκό, ελληνική κουζίνα, μέλι, νηστεία, οικονομική, σιμιγδαλένιος χαλβάς, σιμιγδάλι, χαλβάς
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close