Σιμιγδαλένιος χαλβάς με πορτοκάλι

3.9K

 

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με πορτοκάλι

Υπέροχος νηστίσιμος χαλβάς με γεύση και άρωμα πορτοκαλιού για την νηστεία της Σαρακοστής αλλά και για όλο το χρόνο.
Μερίδες 8
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 25 λεπτά

Υλικά

  • 1 φλ.τσ. ηλιέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο
  • 2 φλ.τσ. χοντρό σιμιγδάλι
  • 2 - 1/2 ποτήρια του νερού ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 1 ολόκληρο πορτοκάλι μικρού μεγέθους ακέρωτο με τη φλούδα
  • 1 ποτήρι του νερού φυσικό χυμό πορτοκαλιού
  • 2 ποτήρια του νερού νερό βρύσης

Για την επικάλυψη:

  • τριμμένη κουβερτούρα

Οδηγίες

  • Πλένουμε πολύ καλά το πορτοκάλι το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το πολτοποιούμε στον πολυκόφτη μαζί με τη φλούδα μέχρι να γίνει πολτός.
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα στη φωτιά και όταν ζεσταθεί ελαφρά ρίχνουμε το ηλιέλαιο , το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να αποκτήσει ξανθό χρώμα το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά με προσοχή το νερό , το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και την πούλπα πορτοκαλιού .
  • Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει ο χαλβάς και να απορροφηθούν τα υγρά.
  • Βάζουμε τον χαλβά σε φόρμα του κέικ ή σε μικρά φορμάκια όσο είναι ακόμα ζεστός.
  • Όταν κρυώσει πολύ καλά ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα.
Κατηγορία: Γλυκό, πορτοκάλι, σιμιγδάλι, χαλβάς, χαλβάς σιμιγδαλένιος
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: απόκριες, γλυκό, ελληνική κουζίνα, νηστεία, οικονομική, παραδοσιακη συνταγη, πορτοκάλι, σιμιγδαλένιος χαλβάς, σιμιγδάλι, χαλβάς
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close