Σιμιγδαλένιος χαλβάς με πορτοκάλι
Υπέροχος νηστίσιμος χαλβάς με γεύση και άρωμα πορτοκαλιού για την νηστεία της Σαρακοστής αλλά και για όλο το χρόνο.
Υλικά
- 1 φλ.τσ. ηλιέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο
- 2 φλ.τσ. χοντρό σιμιγδάλι
- 2 - 1/2 ποτήρια του νερού ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 ολόκληρο πορτοκάλι μικρού μεγέθους ακέρωτο με τη φλούδα
- 1 ποτήρι του νερού φυσικό χυμό πορτοκαλιού
- 2 ποτήρια του νερού νερό βρύσης
Για την επικάλυψη:
- τριμμένη κουβερτούρα
Οδηγίες
- Πλένουμε πολύ καλά το πορτοκάλι το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το πολτοποιούμε στον πολυκόφτη μαζί με τη φλούδα μέχρι να γίνει πολτός.
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα στη φωτιά και όταν ζεσταθεί ελαφρά ρίχνουμε το ηλιέλαιο , το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να αποκτήσει ξανθό χρώμα το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά με προσοχή το νερό , το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και την πούλπα πορτοκαλιού .
- Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει ο χαλβάς και να απορροφηθούν τα υγρά.
- Βάζουμε τον χαλβά σε φόρμα του κέικ ή σε μικρά φορμάκια όσο είναι ακόμα ζεστός.
- Όταν κρυώσει πολύ καλά ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking