Galette με μήλα, σταφίδες και χαλβά του μπακάλη

1.7K

 

Galette με μήλα, σταφίδες και χαλβά του μπακάλη

Η galette με μήλα , σταφίδες και χαλβά του μπακάλη είναι μια εύκολη τάρτα μήλου , γιατί ζυμώνουμε πολύ γρήγορα , ανοίγουμε το φύλλο , βάζουμε τα φρούτα και ψήνουμε αμέσως χωρίς ταρτιέρα.
Η συγκεκριμμένη γέμιση είναι πολύ νόστιμη και πρωτότυπη γιατί ο χαλβάς του μπακάλη ενισχύει τη γεύση των μήλων και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα υλικά προκύπτει πολύ ωραίο αποτέλεσμα.
Μερίδες 8
Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 45 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 15 λεπτά

Υλικά

Υλικά για τη βάση της τάρτας :

  • 1 - 1/4 κούπας αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/3 κούπας φυτικό βούτυρο για vegan ή άλλο φυτικό βούτυρο
  • 3 - 4 κουτ.σουπ. γάλα αμυγδάλου ή άλλο φυτικό γάλα
  • 2 κουτ.σουπ. ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κουτ.γλ. αλάτι

Υλικά για τη γέμιση της τάρτας :

  • 400 γρ. μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
  • 3 κουτ.σουπ. κόρν φλάουρ
  • 120 γρ. καρύδια
  • 200 γρ. χαλβά του μπακάλη κομμένο σε κύβους
  • 130 γρ. σταφίδες ξανθές
  • 1 κουτ.γλ. κανέλα σκόνη

Για τα μήλα :

  • 2 κουτ.σουπ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κουτ.σουπ. ηλιέλαιο ή άλλο σπορέλαιο
  • 1/2 κουτ.γλ. κανέλα
  • 1/2 κουτ.γλ. καρδάμωμο
  • 2 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο 

Για την επικάλυψη :

  • ζάχαρη άχνη

Οδηγίες

  • Ξεκινάμε τη διαδικασία με τα μήλα έτσι ώστε να έχουν τον χρόνο να κρυώσουν για τη γέμιση της τάρτας.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι αφού ζεσταθεί , ρίχνουμε το ηλιέλαιο και τα μήλα και ανακατεύουμε για λίγο και αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη , την κανέλα , το καρδάμωμο και τον αστεροειδή γλυκάνισο και ανακατεύουμε απαλά . Αφήνουνε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά να καραμελώσουν τα μήλα και στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά , αφαιρούμε τον αστεροειδή γλυκάνισο και αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Σε βαθύ μπολ ρίχνουμε το αλεύρι , το αλάτι και την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε με τα χέρια μας και προσθέτουμε στο τέλος το φυτικό βούτυρο κομμένο σε κυβάκια.
  • Πλάθουμε με τα χέρια μας να ενωθούν τα υλικά και να γίνουν ένα μείγμα και στη συνέχεια προσθέτουμε το φυτικό γάλα και ζυμώνουμε για 2 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα .
  • Καλύπτουμε τη ζύμη με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 15 - 20 λεπτά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο σε αέρα και αντιστάσεις στους 180 βαθμούς .
  • Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας ένα μεγάλο αντικολλητικό χαρτί και μεταφέρουμε εκεί τη ζύμη και από πάνω καλύπτουμε με ένα άλλο μεγάλο αντικολλητικό κομμάτι χαρτί .
  • Με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε ένα κύκλο 30 - 40 εκ. περίπου .
  • Μέσα σε ένα μπολ βάζουμε τα μήλα , το κόρν φλάουρ ,τον χαλβά ,τα καρύδια , τις σταφίδες και την κανέλα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά .
  • Αδειάζουμε τη γέμιση στο φύλλο της ζύμης αφήνοντας κενό γύρω γύρω 3 εκ. περίπου .
  • Διπλώνουμε τη ζύμη που περισσεύει προς τα μέσα και σκεπάζουμε γύρω γύρω τα μήλα.
  • Με ένα πινελάκι αλείφουμε γύρω γύρω τη ζύμη με νερό και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη.
  • Ψήνουμε για 40 - 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει η τάρτα και στη συνέχεια βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Όταν πρόκειται να σερβίρουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη .
Κατηγορία: γλυκά, μήλα, νηστεία, σταφίδες, Τάρτα, χαλβάς
Κουζίνα: Γαλλική
Λέξη Κλειδί: vegan, vegeterian, Γλυκά, μήλα, νηστεία, νηστίσιμες, νόστιμη συνταγή, τάρτα, χαλβάς
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close