Δροσερό γλυκό ψυγείου με γιαούρτι, πορτοκάλι και sause πορτοκαλιού
Δροσερό, ελαφρύ, γρήγορο και εύκολο γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και χυμό πορτοκαλιού με βελούδινη sause πορτοκαλιού για να ολοκληρώσει την γεύση!
Υλικά
- 12 γρ. φύλλα ζελατίνης
- 100 ml φρέσκο γάλα αγελαδινό ή φυτικό γάλα
- 600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
- 120 ml χυμό πορτοκαλιού
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Για τη sause πορτοκαλιού:
- 260 ml χυμό πορτοκαλιού
- 1 κουτ.σουπ. γεμάτη κορν φλάουρ
- 3 κουτ.σουπ. ζάχαρη κρυσταλλική
- ξύσμα πορτοκαλιού (ακέρωτο)
Οδηγίες
- Σε βαθύ μπολ με κρύο νερό και παγάκια βυθίζουμε τα φύλλα ζελατίνης για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το χυμό πορτοκαλιού με τη βοήθεια ενός αυγοδάρτη και αφήνουμε στην άκρη.
- Ζεσταίνουμε το γάλα χωρίς να το βράσουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Μέσα στο ζεστό γάλα ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνης και ανακατεύουμε με ένα μικρό κουτάλι να λιώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά στο μείγμα ζελατίνης.
- Ακολούθως ρίχνουμε σιγά σιγά σε τρεις δόσεις το μείγμα ζελατίνης μέσα στο μείγμα γιαουρτιού και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη να ενωθούν τα υλικά ανακατεύοντας απαλά.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε μικρά φορμάκια σιλικόνης αφού πρώτα τα βρέξουμε για να μπορέσουμε να ξεφορμάρουμε στη συνέχεια το γλυκό. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν για 8 ώρες .
Για τη sause πορτοκαλιού:
- Μέχρι να παγώσει το γλυκό φτιάχνουμε τη sause πορτοκαλιού, βάζοντας όλα τα υλικά μέσα σε μια μικρή κατσαρόλα να δέσουν σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη για να μη κολλήσει.
- Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα πορτοκαλιού αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά , αδειάζουμε σε γυάλινο μπολ και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά. Στη συνέχεια την βάζουμε στο ψυγείο να είναι δροσερή.
Για το μοντάρισμα:
- Ξεφορμάρουμε το γλυκό πορτοκαλιού σε πιατάκια και ρίχνουμε από πάνω sause πορτοκαλιού και σερβίρουμε.
Σημειώσεις
Tip: Αν έχει πήξει η sause πορτοκαλιού όταν την βγάλουμε από το ψυγείο την αραιώνουμε με λίγο παγωμένο νερό και ανακατεύουμε ξανά με τον αυγοδάρτη.
Η συγκεκριμένη sause πορτοκαλιού διατηρείται στο ψυγείο για 3- 4 ημέρες σε γυάλινο μπολ με καπάκι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καλύψει ένα cheesecake ψυγείου, σε pancakeς , σε τούρτα παγωτό, σε γιαούρτι ή όπου αλλού σας αρέσει.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking