Εύκολη τούρτα με μους σοκολάτας γάλακτος
Εύκολη τούρτα με μπισκότα σαβαγιάρ για να φτιάξετε την πιο λαχταριστή τούρτα με μους σοκολάτας γάλακτος για τα αγαπημένα σας πρόσωπα.Ιδανικό επιδόρπιο μετά από ένα καλό γεύμα, τέλειο κέρασμα για τα γενέθλια, την γιορτή ή οποιαδήποτε άλλη σημαντική στιγμή της ζωής σας.
Υλικά
Για τα μπισκότα:
- 1- 1/2 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
- 500 γρ. φρέσκο γάλα αγελαδινό
- 1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι ή κονιάκ
Για την μους σοκολάτας γάλακτος:
- 300 γρ. φρέσκο γάλα αγελαδινό
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 400 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
- 10 γρ. ζελατίνη
για την επικάλυψη:
- τριμμένη κουβερτούρα γάλακτος
Οδηγίες
- Ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπολ παγωμένο νερό και μουλιάζουμε την ζελατίνη για 10 λεπτά για να μαλακώσει.
- Στη συνέχεια τεμαχίζουμε την σοκολάτα γάλακτος σε μικρά κομμάτια και την τοποθετούμε σε βαθύ μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε το γάλα σε μικρή κατσαρόλα και το αφήνουμε να φτάσει στο σημείο του βρασμού και στη συνέχεια όπως είναι καυτό το ρίχνουμε στην τεμαχισμένη σοκολάτα γάλακτος και προσθέτουμε μέσα την ζελατίνη που την έχουμε στύψει να φύγουν τα υγρά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Αφήνουμε την σοκολάτα γάλακτος να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε με το σύρμα να διογκωθεί μέχρι να σχηματιστούν κορυφές στο σύρμα του μίξερ.
- Ακολούθως ενσωματώνουμε την σοκολάτα γάλακτος που έχει έρθει σε θερμοκρασία με την διογκωμένη κρέμα γάλακτος με μια μαρίζ με απαλές κινήσεις από πάνω προς τα κάτω για να μην ξεφουσκώσει η μους και χαθεί ο όγκος της.
- Έπειτα βάζουμε σε ένα μπολ το γάλα και το λικέρ πορτοκαλιού και ανακατεύουμε .
- Κατόπιν παίρνουμε μια στρογγυλή φόρμα 22 εκ. με αποσπώμενη βάση, παίρνουνε τα σαβαγιάρ και τα βουτάμε στο μείγμα με το γάλα και στρώνουμε στη βάση της φόρμας.
- Στη συνέχεια αδειάζουμε το 1/3 της μους σοκολάτας γάλακτος και ισιώνουμε με την ράχη ενός κουταλιού να πάει παντού η κρέμα και επαναλαμβάνουμε άλλες δυο φορές στρώνοντας εναλλάξ μπισκότα σαβαγιάρ και μους σοκολάτας. Η τελευταία στρώση πρέπει να είναι με την μους σοκολάτας γάλακτος.
- Τέλος την μους σοκολάτας γάλακτος που περίσσεψε την βάζουμε σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής στο ψυγείο να παγώσει μέχρι να την χρειαστούμε.
- Τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο για 8 ώρες να παγώσει πολύ καλά .
- Όταν πρόκειται να σερβίρουμε περνάμε ένα μαχαίρι κυκλικά γύρω από το αποσπώμενο στεφάνι και με προσοχή το αφαιρούμε.
- Στολίζουμε την επιφάνεια της τούρτας με το κορνέ ζαχαροπλαστικής κάνοντας ροζέτες και γύρω γύρω σχέδια και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τριμμένη σοκολάτα γάλακτος και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει ξανά μέχρι να την σερβίρουμε.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking