Στραπατσάδα με κολοκυθάκια και φέτα

8K

 

Στραπατσάδα με κολοκυθάκια και φέτα

Πρωτότυπη και εύκολη συνταγή για μια διαφορετική στραπατσάδα με κολοκυθάκια και φέτα που τρώγεται ως πρόχειρο φαγητό ή κυριακάτικο brunch!
Μερίδες 2
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 10 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 30 λεπτά

Υλικά

  • 4 τεμ. αυγά
  • 2 τεμ. κολοκυθάκια μεσαίου μεγέθους
  • 100 γρ. τυρί φέτα
  • 2 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, μόνο τα φυλλαράκια
  • αλάτι κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση

Οδηγίες

  • Πλένουμε, καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια από τα κοτσάνια τους και τα τρίβουμε στον τρίφτη του κρεμμυδιού από την χοντρή μεριά. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε στραγγιστό για μακαρόνια και αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους για 15 λεπτά.
  • Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και αφού ζεσταθεί ρίχνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κολοκυθάκια αφού τα στύψουμε πολύ καλά με τα χέρια μας για να φύγουν τα υγρά.
  • Σοτάρουμε τα κολοκυθάκια για 5 -7 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν και προσθέτουμε τα αυγά αφού πρώτα τα έχουμε χτυπήσει ελαφρά σε ένα μπολ με τον αυγοδάρτη.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε κυκλικά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ψηθούν τα αυγά και να σταθεροποιηθούν.
  • Τέλος προσθέτουμε πασπαλιστά τη φέτα και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε απαλά με ξύλινη κουτάλα.
  • Αφήνουμε λίγο να μαλακώσει το τυρί και σερβίρουμε συνοδεύοντας το με φρέσκο ψωμί.
Κατηγορία: brunch, αυγά, κολοκυθάκια, Κυρίως Γεύμα, ορεκτικά, Πρωϊνό, τυρί φέτα
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: brunch, αυγά, εύκολη συνταγή, κολοκυθάκια, κυρίως γεύμα, οικονομική, ορεκτικά, πρωινό
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close