Τυρόψωμο με φέτα και γιαούρτι
Εύκολο και αφράτο τυρόψωμο με τυρί φέτα και γιαούρτι τόσο εύκολο που δεν χρειάζεται ούτε μίξερ. Ιδανική επιλογή για γρήγορο σνακ στο σχολείο ή στο γραφείο!
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 340 γρ. τυρί φέτα ψιλοκομμένη
- 120 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 250 ml νερό
- 210 ml φρέσκο γάλα αγελαδινό χλιαρό
- 3 τεμ. αυγά
- 30 ml ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το ταψί
- 1/2 κουτ.γλ. σόδα μαγειρική
Για την επικάλυψη:
- ελαιόλαδο
- λευκό σουσάμι
Οδηγίες
- Σε βαθύ μπολ βάζουμε τα αυγά, το γάλα και ανακατεύουμε ελαφρά με τον αυγοδάρτη.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι, το γάλα χλιαρό, το ελαιόλαδο, την φέτα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε και πάλι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
- Τέλος προσθέτουμε λίγο αλεύρι ανακατεύουμε και συνεχίζουμε προσθέτοντας λίγο νερό και πάλι ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη.
- Συνεχίζουμε προσθέτοντας εναλλάξ το νερό και το αλεύρι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά ενώ παράλληλα ανακατεύουμε συνεχώς με τον αυγοδάρτη. Τέλος προσθέτουμε τη μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε ξανά με τον αυγοδάρτη. Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη και να μοιάζει με παχύρευστο χυλό.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C βαθμούς στις αντιστάσεις.
- Στρώνουμε σε στρογγυλό ταψί 28 cm αντικολλητικό χαρτί που να καλύπτει τον πάτο και τα τοιχώματα λαδώνοντας ελαφρά με ένα πινελάκι.
- Ρίχνουμε στο ταψί τη ζύμη που ετοιμάσαμε ισιώνοντας με τη ράχη ενός κουταλιού, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο σε όλη την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με λευκό σουσάμι.
- Ψήνουμε στους 180 C βαθμούς για 55 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει.
- 'Οταν το τυρόψωμο είναι έτοιμο το αφήνουμε στον πάγκο εργασίας να κρυώσει για λίγο και στη συνέχεια με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού το βγάζουμε από το ταψί και το τοποθετούμε σε σχάρα μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Κόβουμε σε τριγωνικά κομμάτια και σερβίρουμε.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking