Χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο με πορτοκάλι, μέλι και μουστάρδα

11.2K

 

Χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο με πορτοκάλι, μέλι και μουστάρδα

Μια διαφορετική συνταγή για ζουμερές χοιρινές μπριζόλες με μέλι, πορτοκάλι και μουστάρδα με μια μαρινάδα που απογειώνει τη γεύση του κρέατος και κάνει το φαγητό απλά μοναδικό!
Μερίδες 4
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 50 λεπτά

Υλικά

  • 4 τεμ. μπριζόλες χοιρινές, με κόκκαλο πάχους 2 -3 εκ. η κάθε μια
  • 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα ή κυδωνάτες
  • 3 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο για τις πατάτες
  • 5 - 6 τεμ. ροδέλες από ακέρωτο πορτοκάλι
  • 1 τεμ. φύλλο δάφνης
  • αλάτι κατά βούληση για τις πατάτες
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση για τις πατάτες

Για την μαρινάδα:

  • 3 - 4 τεμ. φυσικό χυμό πορτοκαλιού
  • 4 - 5 κουτ.σουπ. μουστάρδα απαλή
  • 1 κουτ.σουπ. μέλι έλατο Μελιστάλαγμα
  • 3- 4 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
  • 3 δοντάκια σκόρδο ολόκληρα
  • 1 τεμ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κουτ.γλ. σούμακ (ανατολίτικο μπαχαρικό )
  • 1 κουτ.γλ. κόλιανδρο σε σκόνη
  • 1 κουτ.γλ. ρίγανη ξερή
  • 1 κουτ.γλ. θυμάρι ξερό
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση

Οδηγίες

  • Στον επεξεργαστή βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας να χτυπηθούν πολύ καλά και να γίνουν σαν κρέμα.
  • Βάζουμε τις χοιρινές μπριζόλες σε βαθύ γυάλινο μπολ μαζί με την μαρινάδα σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε να μαριναριστούν για ένα ολόκληρο βράδυ στο ψυγείο. Κατά διαστήματα τις γυρίζουμε να βραχούν πολύ καλά και από τις δυο μεριές.
  • Στη συνέχεια την άλλη μέρα καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε βαθύ μπολ και μέσα ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με τα χέρια να βραχούν καλά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 C βαθμούς στις αντιστάσεις.
  • Ακολούθως απλώνουμε τις πατάτες σε γάστρα με καπάκι και από πάνω βάζουμε τις μπριζόλες την μια δίπλα στην άλλη και ρίχνουμε όλη την μαρινάδα από τις μπριζόλες και κουνάμε να πάει παντού για να βραχούν και οι πατάτες. Αν θέλουμε επάνω από τις μπριζόλες βάζουμε ροδέλες από ακέρωτο πορτοκάλι για έξτρα άρωμα.
  • Προσθέτουμε χλιαρό νερό ίσα ίσα να καλύψει τις πατάτες και ένα φύλλο δάφνης και σκεπάζουμε με το καπάκι.
  • Ψήνουμε για μια ώρα τις μπριζόλες με τις πατάτες με το καπάκι και μετά από μια ώρα αφαιρούμε το καπάκι και ελέγχουμε αν χρειάζεται λίγο νερό ακόμα το φαγητό. Αν χρειάζεται νερό προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό και συνεχίζουμε το ψήσιμο χωρίς το καπάκι και χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 180 C βαθμούς μέχρι να ροδίσει το κρέας και να ψηθούν οι πατάτες.
  • Σερβίρουμε τις χοιρινές μπριζόλες με πατάτες και πράσινη σαλάτα.

Σημειώσεις

Tipς: Με τη συγκεκριμμένη μαρινάδα εκτός από τις μπριζόλες μπορούμε να μαρινάρουμε χοιρινά σουβλάκια, ψαρονέφρι, χοιρινό λαιμό για τον φούρνο και χοιρινή τηγανιά για το τηγάνι.  
Όσο περισσότερη ώρα μαρινάρουμε τις μπριζόλες τόσο πιο νόστιμο θα είναι το αποτέλεσμα για αυτό προτείνω να μαριναριστούν μια ολόκληρη νύχτα στο ψυγείο για να δέσουν μεταξύ τους τα αρώματα και να γίνει τρυφερό και νόστιμο το κρέας στο ψήσιμο.
Κατηγορία: Κυρίως Γεύμα, μέλι, μουστάρδα, πορτοκάλι, χοιρινό
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: γιορτινό τραπέζι, κυριακάτικο τραπέζι, οικονομική, πορτοκάλι, Τσικνοπέμπτη, χοιρινό, Χριστούγεννα
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close