Αλμυρά μπισκότα γραβιέρας με μους φέτας και μαρμελάδα ντομάτας TO FILEMA TIS LELAS

1.7K

 

Αλμυρά μπισκότα γραβιέρας με μους φέτας και μαρμελάδα ντομάτας TO FILEMA TIS LELAS

Νόστιμο και ελαφρύ ορεκτικό που συνοδεύει τέλεια ένα ποτήρι λευκό ή ροζέ κρασί ότι πρέπει για την ημέρα των ερωτευμένων.
Μερίδες 26
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 35 λεπτά

Υλικά

Υλικά για τα μπισκότα γραβιέρας :

  • 150 γρ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. γραβιέρα Νάξου τριμμένη στον ψιλό τρίφτη
  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 τεμ. αυγό
  • 10 γρ. γάλα φρέσκο
  • 5 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 10 γρ. ρίγανη ξερή
  • 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι

Για την μους φέτας :

  • 300 γρ. τυρί φέτα
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ.σουπ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια

Οδηγίες

  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με την γραβιέρα με το φτερό μέχρι να ενωθούν τα υλικά και στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε .
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι , το αυγό, τη ζάχαρη, την ξερή ρίγανη και το κόκκινο πιπέρι και πλάθουμε με τα χέρια μας μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να σχηματιστεί μια εύπλαστη ζύμη .
  • Τυλίγουμε τη ζύμη σε διαφανή μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Παράλληλα βάζουμε στο μπλέντερ την φέτα θρυμματισμένη μαζί με την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή και τέλος προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε ξανά να ενωθούν τα υλικά και τοποθετούμε την μους στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
  • Ακολούθως βάζουμε στον πάγκο εργασίας την ζύμη για τα μπισκότα ανάμεσα σε δυο κομμάτια λαδόκολλας και με την βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους 0,5 εκατοστά και κόβουμε με κουπ πατ ότι σχέδιο θέλουμε.
  • Τοποθετούμε τα μπισκότα στη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα το ένα δίπλα στο άλλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 - 20 λεπτά.
  • ΄Οταν κρυώσουν τα μπισκότα βάζουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού από πάνω λίγη μους φέτας και στολίζουμε με μαρμελάδα ντομάτας ΤΟ ΦΙΛΕΜΑ ΤΗΣ ΛΕΛΑΣ.
  • Σερβίρονται ιδανικά με δροσερό λευκό ή ροζέ κρασί.
Κατηγορία: αλεύρι, αλμυρά μπισκότα, γραβιέρα, Ορεκτικό
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: Αγίου Βαλεντίνου, αλμυρά μπισκότα, γιορτινό τραπέζι, εύκολη συνταγή, μπισκότα, ορεκτικά, πάρτυ, Χριστούγεννα
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close