Αφράτα κεφτεδάκια κοτόπουλου στο φούρνο με chutney φράουλας
Τα αγαπημένα κεφτεδάκια από κοτόπουλο γίνονται εξίσου πεντανόστιμα και πιο ελαφριά αν τα ψήσεις στο φούρνο και αν τα θέλεις πιο αφράτα μπορείς να αντικαταστήσεις το ψωμί με αλεύρι βρώμης! Είναι το καλύτερο μεζεδάκι για παρέα τα βραδάκια του καλοκαιριού αν τα συνοδεύσεις με chutney φράουλας και κρύα μπυρίτσα!
Υλικά
- 500 γρ. κιμάς από κοτόπουλο ( ανάμεικτο μπούτι και στήθος )
- 1 τεμ. καρότο τριμμένο στον χοντρό τρίφτη
- 1 τεμ. πιπεριά Φλωρίνης τριμμένη στο χοντρό τρίφτη
- 1 τεμ. ξερό κρεμμύδι τριμμένο στο χοντρό τρίφτη
- 1 - 2 τεμ. δοντάκια σκόρδου πολτοποιημένα
- 1 τεμ. φρέσκο κρεμμυδάκι μόνο το λευκό μέρος ψιλοκομμένο
- 1 τεμ. αυγό
- 15 τεμ. φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένα
- 1/4 τεμ. ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 50 γρ. νιφάδες βρώμης
- 25 γρ. ελαιόλαδο
- 1/2 κουτ.γλ. κουρκουμά
- 1/2 κουτ.γλ. κάρυ σε σκόνη
- 1/2 κουτ.γλ. γλυκιά πάπρικα
- αλάτι
- πιπέρι
Για την επικάλυψη:
- 3 - 4 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
Οδηγίες
- Βάζουμε τις νιφάδες της βρώμης μέσα στον πολυκόφτη να πολτοποιηθούν και να γίνουν αλεύρι.
- Μέσα σε ένα βαθύ γυάλινο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί με τον κιμά κοτόπουλου και το αλεύρι βρώμης και πλάθουμε τους κεφτέδες μέχρι να ενωθούν πολύ καλά τα υλικά.
- Στη συνέχεια σκεπάζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον να δέσουν οι γεύσεις των υλικών μεταξύ τους.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.
- Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μικρές μπαλίτσες στο μέγεθος που έχει ένα μπαλάκι του τένις και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
- Περνάμε τα κεφτεδάκια με ένα πινελάκι που το έχουμε βουτήξει πρώτα σε ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε για 35 - 40 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο ή μέχρι να αποκτήσουν ρόδινο χρώμα.
- Κατά την διάρκεια του ψησίματος τα γυρίζουμε και από την άλλη μεριά να ψηθούν ομοιόμορφα.
- Σερβίρουμε τα αφράτα κεφτεδάκια κοτόπουλου με chutney φράουλας και κρύα μπυρίτσα.
Σημειώσεις
Tipς: Επειδή ο κιμάς από κοτόπουλο κολλάει όταν τον πλάθουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα βρέχουμε τα χέρια μας με λίγο νερό.
Τη συνταγή για το chutney φράουλας μπορείτε να την βρείτε στην κατηγορία "Ορεκτικά"
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking