Καλοκαιρινό ρολό κολοκυθιού με ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ ελευθέρας βοσκής με γέμιση τυρί κρέμα και πιπεριές Φλωρίνης
Επειδή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός όπως αντιλαμβάνεστε τα ορεκτικά είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την αρχή ενός μενού. Το συγκεκριμένο ορεκτικό είναι ιδιαίτερο και πολύ εντυπωσιακό για μπουφέ ή για καθιστό τραπέζι και άνετα συνοδεύει ένα δροσερό λευκό ή ροζέ κρασί.
Υλικά
- 6 τεμ. ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ Ελευθέρας βοσκής με Ω3
- 2 τεμ. κολοκυθάκια μεσαίου μεγέθους
- 40 γρ. παρμεζάνα τριμμένη στον ψιλό τρίφτη
- 2 κουτ. σουπ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 2 κουτ.σουπ. άνηθο ψιλοκομμένο μόνο τα φυλλαράκια
- ελαιόλαδο
- μια πρέζα αλάτι
- πιπέρι λευκό
Υλικά για την γέμιση:
- 500 γρ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
- 2 κουτ.σουπ. άνηθο ψιλοκομμένο, μόνο τα φυλλαράκια
- 2 τεμ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μόνο το λευκό μέρος
- 70 γρ. φιστίκι Αιγίνης χοντροκομμένο
- 6 τεμ. πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι κομμένες σε φαρδιές λωρίδες
- αλάτι
- πιπέρι
Για την επικάλυψη:
- 3 τεμ. κολοκυθάκια μεσαίου μεγέθους κομμένα σε ψιλές ροδέλες με το μαντολίνο
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στούς 200 βαθμούς.
- Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον χοντρό τρίφτη του κρεμμυδιού και τα αφήνουμε σε στραγγιστό για μακαρόνια να βγάλουν τα υγρά τους για 30 λεπτά.
- Στη συνέχεια τα στύβουμε πολύ καλά με τα χέρια μας και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Μέσα σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αβγά με τον αβγοδάρτη και προσθέτουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια , την παρμεζάνα ,το αλεύρι , αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
- Τοποθετούμε σε ένα ταψί διαστάσεων 40 Χ 30 εκ. λαδόκολλα και αλείφουμε με ένα πινελάκι τον πάτο και τα τοιχώματα με λίγο ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε στο ταψί το μείγμα των αυγών και ισιώνουμε με την ράχη του κουταλιού να καλύψουμε την επιφάνεια.
- Στη συνέχεια καλύπτουμε με τις ροδέλες από κολοκυθάκια φροντίζοντας κάθε ροδέλα να καλύπτει την προηγούμενη στα μισά. Αυτό θα δώσει ωραίο σχέδιο στο ρολό.
- Ψήνουμε στις αντιστάσεις για 20 - 25 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει.
- Όταν είναι έτοιμο αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου .
- Ετοιμάζουμε την γέμιση χτυπώντας το τυρί κρέμα με τον αβγοδάρτη με λίγο αλάτι και πιπέρι μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε τον άνηθο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
- Τοποθετούμε το ρολό με την λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας με την επιφάνεια που δεν έχει τις ροδέλες με τα κολοκυθάκια και με την μακριά πλευρά προς τα εμάς και καλύπτουμε την επιφάνια με το τυρί κρέμα, έτσι ώστε όταν το διπλώσουμε οι ροδέλες με τα κολοκυθάκια να είναι προς τα έξω.
- Στη συνέχεια σκορπίζουμε σε όλη την επιφάνεια το φιστίκι Αιγίνης και τέλος στρώνουμε τις πιπεριές Φλωρίνης αφού τις έχουμε στραγγίξει από τα υγρά και τις έχουμε κόψει σε μακρόστενες λωρίδες.
- Τυλίγουμε το ρολό των αυγών από την μακριά πλευρά με την βοήθεια της λαδόκολλας όσο πιο σφιχτά μπορούμε και στη συνέχεια το καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες ιδανικά για ένα βράδυ.
- Την επόμενη ημέρα κόβουμε σε φαρδιές λωρίδες και σερβίρουμε σε πιατέλα.
- Διατηρείται στο ψυγείο για δυο ημέρες σκεπασμένο με διαφανή μεμβράνη.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking