Μανιταρόσουπα βελουτέ

2.9K

 

Μανιταρόσουπα βελουτέ

Οι σούπες είναι ιδανικές για τις κρύες μέρες του χειμώνα αλλά και η καλύτερη προθέρμανση για ένα γιορτινό τραπέζι για αυτό που θα ακολουθήσει.
Μερίδες 6
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 45 λεπτά

Υλικά

  • 1500 γρ. διάφορα μανιτάρια ανάμεικτα
  • 100 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 τεμ. μικρές πατάτες ψιλοκομμένες
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ.σουπ, βούτυρο αγελάδος
  • 2 τεμ. δοντάκια σκόρδο ψιλοκομμένα
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι
  • 1 τεμ. φύλλο δάφνης
  • 100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά σε θρμοκρασία δωματίου
  • 1/2 κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 κουτ.σουπ. κοφτή βούτυρο αγελάδος για το τέλος
  • αλάτι κατά βούληση
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το στόλισμα:

  • 2 τεμ. μεγάλες φέτες μπέικον
  • 2 κουτ.σουπ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 2 - 3 σταγόνες λάδι τρούφας

Οδηγίες

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα στη φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά σχεδόν να καπνίσει και ρίχνουμε το ελαιόλαδο με δυο κουταλιές της σούπας βούτυρο και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να χάσουν τον όγκο τους και να βγάλουν τελείως τα υγρά τους.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμη το ξερό κρεμμύδι , το σκόρδο ,τις πατάτες και λίγο μοσχοκάρυδο και σοτάρουμε τα λαχανικά μέχρι να αποκτήσουν ξανθό χρώμα.
  • 'Οταν μυρίσει το σκόρδο σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί πλήρως το αλκοόλ προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών ,το θυμάρι το φύλλο δάφνης ,αλάτι και πιπέρι.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μειωθεί ο όγκος τους του ζωμού.
  • Όταν το υγρό έχει φτάσει περίπου δυο δάχτυλα από τον πάτο της κατσαρόλας βγάζουμε το φύλλο δάφνης και το θυμάρι και μεταφέρουμε τα λαχανικά με τον ζωμό στο μπλέντερ με προσοχή και χτυπάμε πολύ καλά για να αποκτήσει βελούδινη υφή.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε ξανά και τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει.
  • Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι η σούπα και την περνάμε από λεπτή σίτα για να αποκτήσει την χαρακτηριστική βελούδινη υφή που έχουν οι σούπες βελουτέ.
  • Σερβίρουμε με μπέικον που το έχουμε περάσει λίγο από το τηγάνι να γίνει κρατσανιστό και στη συνέχεια το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και στολίζουμε με σχοινόπρασο ψιλοκομμένο και λίγο λάδι τρούφας για το τέλος.

Σημειώσεις

Tipς: Αν η σούπα βελουτέ είναι πολύ πηχτή την αραιώνουμε με λίγο χλιαρό νερό.
Κατηγορία: αβγά, βούτυρο, μανιτάρια, Ορεκτικό, πατάτες, Σούπες
Κουζίνα: Γαλλική
Λέξη Κλειδί: Γαλλική γεύση, γιορτινό τραπέζι, μανιτάρια, νόστιμη συνταγή, Σούπες, χειμωνιάτικη συνταγή, Χριστούγεννα
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

 

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close