Μπρουσκέτες με αυγοσαλάτα

1.9K

 

Μπρουσκέτες με αυγοσαλάτα

Από τη κεντρική και νότια Ιταλία μας έρχεται η μπρουσκέτα που μπορεί να μας συστήνεται το πιάτο των "φτωχών" ώστοσο διαθέτει πλούσια γεύση!
Κατά τη γνώμη μου μπορεί να μεταμορφωθεί σε γκουρμέ ορεκτικό όπως αυτές οι μπρουσκέτες που ετοίμασα με τα αυγά που μας περίσσεψαν από το πασχαλινό τραπέζι!
Μερίδες 4
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 10 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 20 λεπτά

Υλικά

  • 4 - 5 τεμ. ψωμί πολύσπορο ή χωριάτικο κομμένο σε λοξές λεπτές φέτες
  • 4 τεμ. αυγά βρασμένα
  • 5 τεμ. αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
  • 1/2 τεμ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ.σουπ. κάπαρη πλυμένη και καλά στραγγισμένη
  • 3 κουτ.σουπ. αρακάς βρασμένος
  • 1 τεμ. πιπεριά Φλωρίνης μικρή ψιλοκομμένη σε μικρά καρέ
  • 1 τεμ. καρότο κομμένο σε μικρά κυβάκια ή καρότα baby βρασμένα
  • 1 κουτ.σουπ. καλαμπόκι βρασμένο
  • 2 - 3 κουτ.σουπ. μαγιονέζα με λίγα λιπαρά
  • 1 κουτ.σουπ. άνηθο ψιλοκομμένο, χωρίς τα κοτσάνια
  • 1 κουτ.σουπ. μουστάρδα απαλή
  • 2 - 3 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο για τις μπρουσκέτες
  • 1 δοντάκι σκόρδο κομμένο στη μέση
  • 1/2 κουτ.γλ. πάπρικα καπνιστή
  • αλάτι κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση

Για την επικάλυψη:

  • ψιλοκομμένο άνηθο
  • πάπρικα καπνιστή

Οδηγίες

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C βαθμούς.
  • Κόβουμε τις φέτες του ψωμιού λεπτές και σε λοξό σχήμα και τρίβουμε επάνω στην ψίχα το κομμένο σκόρδο για να πάρει άρωμα. Με ένα πινελάκι περνάμε τις φέτες του ψωμιού με ελαιόλαδο και ψήνουμε στις αντιστάσεις για 10 λεπτά ή μέχρι να ξεροψηθούν ελαφρώς.
  • Παράλληλα βράζουμε τα αυγά για 15 λεπτά από την ώρα που ξεκινά ο βρασμός.
  • Στη συνέχεια τα βάζουμε σε μπολ με παγωμένο νερό για να κρυώσουν γρήγορα και τα ξεφλουδίζουμε από τα τσόφλια.
  • Σε κατσαρολάκι βράζουμε τον αρακά μαζί με τα καρότα και το καλαμπόκι μέχρι να μαλακώσουν , τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Κόβουμε τα αυγά σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε μπολ με την κάπαρη, τα αγγουράκια τουρσί, τον άνηθο, τα βρασμένα λαχανικά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη μαγιονέζα ,τη μουστάρδα, την καπνιστή πάπρικα ,αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά. Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Μετά από 2 ώρες βάζουμε επάνω από τις ψημένες φέτες ψωμιού την παγωμένη αυγοσαλάτα και γαρνίρουμε με καπνιστή πάπρικα και ψιλοκομμένο άνηθο.
  • Σερβίρουμε τις μπρουσκέτες σε πιατέλα και συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.

Σημειώσεις

Tip: Η συγκεκριμμένη σαλάτα αυγού μπορεί να γεμίσει  μικρά σάντουιτς, ψωμί του τόστ ψημένο στην τοστιέρα ή μικρές κριθαροκουλούρες.
Κατηγορία: αρακάς, αυγά, καλαμπόκι, κάπαρη, καρότα, ορεκτικά, ψωμί πολύσπορο
Κουζίνα: Ιταλική
Λέξη Κλειδί: brunch, αυγά, ορεκτικά, Πάσχα, πρωινό, σνακ
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close