Μπρουσκέτες με καραμελωμένα κρεμμύδια , μανιτάρια και τσάτνεϊ κρεμμύδι με βαλσαμικό και λιναρόσπορο TO FILEMA TIS LELAS

3.2K

 

Μπρουσκέτες με καραμελωμένα κρεμμύδια , μανιτάρια και τσάτνεϊ κρεμμύδι με βαλσαμικό και λιναρόσπορο TO FILEMA TIS LELAS

Μια εναλλακτική συνταγή για νηστίσιμες μπρουσκέτες με καραμελωμένα κρεμμύδια , μανιτάρια και τσάτνεϊ κρεμμύδι με βαλσαμικό και λιναρόσπορο που θα κλέψει τις εντυπώσεις και θα γίνει το αγαπημένο σας ορεκτικό για τη Σαρακοστή .
Μερίδες 4
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 45 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα

Υλικά

Υλικά για τις μπρουσκέτες :

  • 4 τεμ. μεγάλες φέτες ψωμί χωριάτικό , από καρβέλι
  • 300 γρ. τσάτνεϊ κρεμμύδι με βαλσαμικό και λιναρόσπορο TO FILEMA TIS LELAS
  • λίγο ελαιόλαδο για τις φέτες ψωμιού
  • 100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα

Υλικά για τα καραμελωμένα κρεμμύδια :

  • 5 τεμ. μεγάλα κρεμμύδια ξερά κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. μαύρο μπαλσαμικό ξίδι

για τα μανιτάρια :

  • 500 γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουτ.σούπ. ελαιόλαδο
  • 1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη

Οδηγίες

  • Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και όταν ζεσταθεί πολύ καλά σχεδόν να καπνίσει ρίχνουμε τα μανιτάρια σε φέτες και σοτάρουμε για 2 - 3 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους.
  • Προσθέτουμε λίγο αλάτι , ένα δοντάκι σκόρδο και ένα κλαδάκι φρέσκια ρίγανη για άρωμα και σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά και προς το τέλος ρίχνουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα πιάτο , σκουπίζουμε πολύ καλά το τηγάνι με χαρτί κουζίνας και το τοποθετούμε πάλι στη φωτιά.
  • Αφήνουμε να ζεσταθεί ξανά το τηγάνι και ρίχνουμε δυο κουταλιές ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια .
  • Ανακατεύουμε στην αρχή με προσοχή όχι όμως συνέχεια και φροντίζουμε να μη καούν τα κρεμμύδια.
  • Όταν πάρουν τη πρώτη βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 2 και αφήνουμε 30 λεπτά να καραμελώσουν και να πάρουν ξανθό χρώμα.
  • Τέλος ρίχνουμε το μπαλσαμικό ξίδι και αφήνουμε για 3 λεπτά στη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί και προσθέτουμε ελάχιστο νερό ( περίπου μια με δυο κουταλιές της σούπας ) .
  • Τα καραμελωμένα κρεμμύδια είναι έτοιμα όταν δεν έχουν καθόλου νερό.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ ,
  • Απλώνουμε τις φέτες ψωμιού σε μια λαμαρίνα και αλείφουμε το ψωμί με λίγο ελαιόλαδο με ένα πινελάκι και ψήνουμε ίσα ίσα να ροδίσουν.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο όταν είναι έτοιμες οι φέτες ψωμιού και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια τσάτνεϊ κρεμμύδι με βαλσαμικό και λιναρόσπορο.
  • Στη συνέχεια μοιράζουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια και από πάνω βάζουμε τα μανιτάρια και ψήνουμε ξανά για 3- 4 λεπτά .
  • Όταν βγάλουμε τις μπρουσκέτες από το φούρνο πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα καρύδια και σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.

Σημειώσεις

Τipς : Αν δεν νηστεύουμε μπορούμε να προσθέσουμε στο τέλος επάνω στις μπρουσκέτες κομματάκια  blue cheese ή φλοίδες γραβιέρας  μετά από τα μανιτάρια και να γκρατινάρουμε το τυρί για 3 λεπτά στο γκριλ. 
Κατηγορία: chutney, κρεμμύδι ξερό, μανιτάρια, Ορεκτικό
Κουζίνα: Ιταλική
Λέξη Κλειδί: brunch, chutney, vegan, vegeterian, αβοκάντο, Γρήγορο & εύκολο, εύκολη συνταγή, νηστεία, νόστιμη συνταγή, ορεκτικά, Πάσχα
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close