Ντιπ γιαουρτιού με φέτα και καρότο
Εύκολο και πρωτότυπο ντιπ με γιαούρτι, μαγιονέζα, τυρί φέτα και καρότο για να συνοδεύσεις όλα τα ψητά κρέατα, ιδανικό για πλατό τυριών ή για να γεμίσεις σάντουιτς και τορτίγιες!
Υλικά
- 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 80 γρ. μαγιονέζα
- 100 γρ. τυρί φέτα ψιλοκομμένη
- 1 τεμ. καρότο τριμμένο στο χοντρό τρίφτη
- 3 τεμ. φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες, μόνο το λευκό μέρος
- 2 κουτ.σουπ. άνηθο ψιλοκομμένο, χωρίς τα κοτσάνια
- 1/2 σφηνάκι λευκό ξίδι (όχι βαλσαμικό)
- 2 κουτ,σουπ. ελαιόλαδο
- αλάτι κατά βούληση
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
Οδηγίες
- Πλένουμε, σκουπίζουμε και καθαρίζουμε το καρότο και το τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη.
- Σε βαθύ μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το τυρί φέτα, το τριμμένο καρότο, τον άνηθο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
- Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι ή πιπέρι και προσθέτουμε ανάλογα.
- Βάζουμε το ντιπ γιαουρτιού σε γυάλινο μπολ με καπάκι και το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.
- Όταν πρόκειται να σερβίρουμε βάζουμε το ντιπ σε βαθύ μικρό μπολ περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε λίγο άνηθο ψιλοκομμένο και φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Διατηρείται στο ψυγείο για 3 ήμερες περίπου.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking