Ρολάκια πίτσας

3.8K

 

Ρολάκια πίτσας

Αυτή είναι μια αφράτη και λαχταριστή ζύμη για ρολάκια πίτσας που δεν μπορείς να αντισταθείς στον πειρασμό γιατί μόνο ένα δεν φτάνει.
Μερίδες 25
Προετοιμασία 1 ώρα 10 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 40 λεπτά

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι για τσουρέκια ή αλεύρι σκληρό
  • 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό παγωμένο και κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 φλ. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 5 τεμ. αυγά
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1/2 κουτ.γλ. αλάτι
  • 1/2 κουτ.γλ. ζάχαρη κρυσταλλική 

Για την γέμιση:

  • 8 κουτ.σουπ. πελτέ ντομάτας
  • 200 γρ. ψιλοκομμένο ζαμπόν ή όποιο άλλο αλλαντικό σας αρέσει
  • 300 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη στον ψιλό τρίφτη
  • 1 τεμ. κλαδάκι φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη

Για την επικάλυψη:

  • 1 τεμ. κρόκο αυγού 
  • 100 γρ, παρμεζάνα τριμμένη στον ψιλό τρίφτη

Οδηγίες

  • Μέσα στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά , το γάλα , τη ζάχαρη και χτυπάμε με τον γάντζο σε δυνατή ταχύτητα.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε την ξηρή μαγιά , το αλεύρι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα και μετά από τρία λεπτά το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια ζύμη.
  • Αφού ζυμωθεί τότε ρίχνουμε λίγο λίγο το παγωμένο βούτυρο σε μικρούς κύβους και χτυπάμε να ενωθούν τα υλικά για να πάρουμε ένα βελούδινο ζυμάρι.
  • Η ζύμη κολλάει στα τοιχώματα αλλά αυτό μη σας φοβίσει και μην κάνετε το λάθος να ρίξετε παραπάνω αλεύρι γιατί θα χαλάσει η σύσταση της.
  • Αλευρώνουμε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ και με την βοήθεια μιας μαρίζ την αδειάζουμε μέσα στο μπολ και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
  • Σκεπάζουμε πολύ καλά με διαφανή μεμβράνη και τοποθετούμε σε ζεστό μέρος για μια ώρα για να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Μετά από μια ώρα πασπαλίζουμε με αλεύρι τον πάγκο εργασίας και αδειάζουμε τη ζύμη που έχει φουσκώσει .
  • Πλάθουμε απαλά για δυο λεπτά και αν κολλάει πασπαλίζουμε μια φορά με αλεύρι και δίνουμε σχήμα φραντζόλας.
  • Κόβουμε στη μέση το ζυμάρι και ανοίγουμε το πρώτο φύλλο σε ένα ορθογώνιο φύλλο πάχους 2 εκατοστών.
  • Στη συνέχεια αλείφουμε με τέσσερις κουταλιές πελτέ όλη την επιφάνεια και ρίχνουμε από πάνω την μισή ποσότητα του αλλαντικού που κόψαμε σε κυβάκια.
  • Συνεχίζουμε με την μισή ποσότητα τριμμένης μοτσαρέλας και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της ζύμης και τέλος πασπαλίζουμε με φυλλαράκια από φρέσκια ρίγανη.
  • Ακολούθως κάνουμε το ίδιο και με το άλλο κομμάτι ζύμης.
  • Διπλώνουμε το ζυμάρι σε ρολό από την μακριά μεριά και κόβουμε σε ρολάκια πάχους δυο δαχτύλων.
  • Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα με την κομμένη μεριά προς τα πάνω το ένα δίπλα στο άλλο αλλά όχι να κολλάνε μεταξύ τους.
  • Αλείφουμε με κρόκο αυγού με ένα πινελάκι και πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις και αέρα για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν.

Σημειώσεις

Tipς: Σε αυτή τη ζύμη μπορούμε να βάλουμε οποιοδήποτε αλμυρό άλειμμα θέλουμε και να παίξουμε με τις γεύσεις.
Κατηγορία: αλεύρι, αλλαντικά, Αρτοσκεύασμα, αυγά, γάλα, Ορεκτικό, Πίτσα, Πρωϊνό, Σνακ, σχολικά σνακ
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: αλεύρι, αλλαντικά, Αρτοσκεύασμα, αυγά, ορεκτικό, πάρτυ, πίτσα, σνακ, σχολικά σνακ, Χριστούγεννα
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close