Ρολάκια πίτσας
Αυτή είναι μια αφράτη και λαχταριστή ζύμη για ρολάκια πίτσας που δεν μπορείς να αντισταθείς στον πειρασμό γιατί μόνο ένα δεν φτάνει.
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι για τσουρέκια ή αλεύρι σκληρό
- 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό παγωμένο και κομμένο σε μικρούς κύβους
- 1 φλ. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
- 5 τεμ. αυγά
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1/2 κουτ.γλ. αλάτι
- 1/2 κουτ.γλ. ζάχαρη κρυσταλλική
Για την γέμιση:
- 8 κουτ.σουπ. πελτέ ντομάτας
- 200 γρ. ψιλοκομμένο ζαμπόν ή όποιο άλλο αλλαντικό σας αρέσει
- 300 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη στον ψιλό τρίφτη
- 1 τεμ. κλαδάκι φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
Για την επικάλυψη:
- 1 τεμ. κρόκο αυγού
- 100 γρ, παρμεζάνα τριμμένη στον ψιλό τρίφτη
Οδηγίες
- Μέσα στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά , το γάλα , τη ζάχαρη και χτυπάμε με τον γάντζο σε δυνατή ταχύτητα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε την ξηρή μαγιά , το αλεύρι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα και μετά από τρία λεπτά το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια ζύμη.
- Αφού ζυμωθεί τότε ρίχνουμε λίγο λίγο το παγωμένο βούτυρο σε μικρούς κύβους και χτυπάμε να ενωθούν τα υλικά για να πάρουμε ένα βελούδινο ζυμάρι.
- Η ζύμη κολλάει στα τοιχώματα αλλά αυτό μη σας φοβίσει και μην κάνετε το λάθος να ρίξετε παραπάνω αλεύρι γιατί θα χαλάσει η σύσταση της.
- Αλευρώνουμε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ και με την βοήθεια μιας μαρίζ την αδειάζουμε μέσα στο μπολ και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
- Σκεπάζουμε πολύ καλά με διαφανή μεμβράνη και τοποθετούμε σε ζεστό μέρος για μια ώρα για να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Μετά από μια ώρα πασπαλίζουμε με αλεύρι τον πάγκο εργασίας και αδειάζουμε τη ζύμη που έχει φουσκώσει .
- Πλάθουμε απαλά για δυο λεπτά και αν κολλάει πασπαλίζουμε μια φορά με αλεύρι και δίνουμε σχήμα φραντζόλας.
- Κόβουμε στη μέση το ζυμάρι και ανοίγουμε το πρώτο φύλλο σε ένα ορθογώνιο φύλλο πάχους 2 εκατοστών.
- Στη συνέχεια αλείφουμε με τέσσερις κουταλιές πελτέ όλη την επιφάνεια και ρίχνουμε από πάνω την μισή ποσότητα του αλλαντικού που κόψαμε σε κυβάκια.
- Συνεχίζουμε με την μισή ποσότητα τριμμένης μοτσαρέλας και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της ζύμης και τέλος πασπαλίζουμε με φυλλαράκια από φρέσκια ρίγανη.
- Ακολούθως κάνουμε το ίδιο και με το άλλο κομμάτι ζύμης.
- Διπλώνουμε το ζυμάρι σε ρολό από την μακριά μεριά και κόβουμε σε ρολάκια πάχους δυο δαχτύλων.
- Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα με την κομμένη μεριά προς τα πάνω το ένα δίπλα στο άλλο αλλά όχι να κολλάνε μεταξύ τους.
- Αλείφουμε με κρόκο αυγού με ένα πινελάκι και πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις και αέρα για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν.
Σημειώσεις
Tipς: Σε αυτή τη ζύμη μπορούμε να βάλουμε οποιοδήποτε αλμυρό άλειμμα θέλουμε και να παίξουμε με τις γεύσεις.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking