Στρούντελ με κοτόπουλο και λαχανικά
Το φαγητό της προηγούμενης ημέρας μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα διαφορετικό πιάτο για την επόμενη ημέρα. Και αυτή η συνταγή θα μας αποδείξει του λόγου το αληθές!
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
- 300 γρ. ψητό κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 150 γρ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
- 200 γρ. λευκά μανιτάρια κομμένα σε φετούλες
- 1 τεμ. κίτρινη πιπεριά
- 1 τεμ. κόκκινη πιπεριά
- 1 τεμ. πορτοκαλί πιπεριά
- 1 φλ. τσαγιού τυρί τσένταρ τριμμένο
- 2 τεμ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για την επικάλυψη:
- 1 τεμ. κρόκο αβγού
- μαύρο σουσάμι
Οδηγίες
- Βάζουμε το φύλο σφολιάτας από την προηγούμενη ημέρα στη συντήρηση αν είναι κατεψυγμένο και το αφήνουμε να ξεπαγώσει για ένα βράδυ.
- Πλένουμε και σκουπίζουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε μικρά καρεδάκια. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φετούλες. Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλες.
- Την επόμενη ημέρα τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και αφού ζεσταθεί ελαφρά προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους προσθέτοντας λίγο αλάτι.
- Στη συνέχεια κι αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ελαιολάδο ακόμα και ρίχνουμε όλα τα λαχανικά και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν χωρίς να αφήσουμε ζουμιά για να μην βγουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος κια μαλακώσουν την σφολιάτα και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν καλά.
- Κόβουμε σε μικρά κομμματάκια το κοτόπουλο που μας περίσσεψε από την προηγούμενη ημέρα και ενώνουμε με τα λαχανικά ρίχνουμε λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά.
- Τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας τη σφολιάτα και βάζουμε κατά μήκος τη γέμιση αφήνοντας πάνω και κάτω τέσσερα δάχτυλα κενό.
- Κόβουμε δεξιά και αριστερά φαρδιές λωρίδες τη ζύμη σφολιάτας περίπου δυο δάχτυλα την κάθε λωρίδα και γυρίζουμε την επάνω και κάτω μεριά της ζύμης προς τα μέσα και αρχίζουμε να πλέκουμε τις λωρίδες μια δεξιά προς το κέντρο και μια αριστερά προς το κέντρο σαν να πλέκουμε κοτσίδα.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κρόκο αβγού και προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού νερό και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Περνάμε με ένα πινελάκι όλη την επιφάνεια της σφολιάτας με το αβγό και πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα και αντιστάσεις για 50 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.
- Σερβίρουμε όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.