Τάρτα αλμυρής μπουγάτσας
Γευστική δημιουργία με τυριά που μπορεί να μας καλύψει όλες τις ώρες!
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 500 ml φρέσκο γάλα αγελαδινό
- 1/2 φλυτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
- 2 κρόκους αβγών
- 300 γρ. τυρί φέτα ψιλοκομμένη
- 140 γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο
- 150 γρ. φιλέτο γαλοπούλας
- μοσχοκάρυδο τριμμένο
- πιπέρι
Οδηγίες
- Ξεπαγώνουμε από την προηγούμενη το φύλλο κρούστας στη συντήρηση.
- Βάζουμε το γάλα και το σιμιγδάλι σε κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρέμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τους κρόκους και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα ενώ προσθέτουμε την μισή ποσότητα ρεγκάτο, το τυρί φέτα και το φιλέτο γαλοπούλας, κομμένο σε μικρά καρέ και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
- Τέλος προσθέτουμε μοσχοκάρυδο και πιπέρι.
- Στη συνέχεια ισιώνουμε τη σφολιάτα με έναν πλάστη και αλείφουμε με λίγο βούτυρο μία ταρτιέρα 26cm και τοποθετούμε τη σφολιάτα έτσι ώστε να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα.
- Ρίχνουμε τη γέμιση και ισιώνουμε με ένα κουτάλι.
- Προσθέτουμε από πάνω το υπόλοιπο ρεγκάτο και κόβουμε με το μαχαίρι τη σφολιάτα που περισσεύει γύρω-γύρω.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
- Σερβίρουμε όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.