Τάρτα με σπανάκι και ανθότυρο

30

Τάρτα με σπανάκι και ανθότυρο

Το ορεκτικό που μπορεί να πλαισιώσει ένα καθημερινό ή κυριακάτικο γεύμα!
Μερίδες 6
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 45 λεπτά

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 500 γρ. σπανάκι μόνο τα φύλλα
  • 1 τεμ. πράσο μόνον το λευκό μέρος, ψιλοκομμένο
  • 1/2 τεμ. άνηθο ψιλοκομμένο, χωρίς τα κοτσάνια
  • 1 δοντ. σκόρδο
  • 250 γρ. ανθότυρο
  • 3 τεμ. αβγά
  • 100 ml φρέσκο γάλα
  • μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • ελαιόλαδο
  • βούτυρο για την ταρτιέρα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Οδηγίες

  • Ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα από την προηγούμενη μέρα στη συντήρηση.
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε το πράσο σε λεπτές φέτες.
  • Καθαρίζουμε το σπανάκι, το πλένουμε και κρατάμε μόνον τα φύλλα και κόβουμε το σκόρδο σε λεπτά φετάκια.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, αφού ζεσταθεί ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο με το σκόρδο, όταν αρχίσει να μυρίζει το σκόρδο προσθέτουμε τα φύλλα από το σπανάκι και τον άνηθο και σοτάρουμε να πέσει ο όγκος των λαχανικών και να εξατμιστούν τα υγρά.
  • Αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσουν καλά.
  • Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αβγά, το ανθότυρο ψιλοκομμένο, μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε με τον αβγοδάρτη και τέλος προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Βουτυρώνουμε μία ταρτιέρα 26 cm και ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας.
  • Τοποθετούμε τη σφολιάτα στην ταρτιέρα, έτσι ώστε να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα της ταρτιέρας.
  • Ρίχνουμε το μείγμα από το σπανάκι και ισιώνουμε για να πάει παντού.
  • Αν περισσεύει ζύμη γύρω γύρω την κόβουμε με ένα μαχαίρι.
  • Σκορπίζουμε κομματάκια από ανθότυρο στην επιφάνεια της τάρτας και ψήνουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
  • Σερβίρουμε όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Κατηγορία: brunch, Ορεκτικό, Τάρτα
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: ανθότυρο, εύκολη συνταγή, ορεκτικό, σπανάκι, τάρτα
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close