Τυροκροκέτες
Εύκολες και νόστιμες σπιτικές τυροκροκέτες τραγανές απέξω και αφράτες από μέσα ιδανικές να συνοδεύσουν τα λαδερά του καλοκαιριού και όχι μόνο! Είναι ο καλύτερος μεζές για μπυρίτσα ή ουζάκι!
Υλικά
- 220 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 2 τεμ. αυγά ολόκληρα
- 150 γρ. τυρί φέτα τριμμένη σε ψιλά κομμάτια
- 250 γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο στον ψιλό τρίφτη
- 50 ml ελαιόλαδο
- 200 ml νερό
- 1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουτ.γλ. σόδα μαγειρική
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
- ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Οδηγίες
- Σε βαθύ μπολ ρίχνουμε τα αυγά και χτυπάμε με τον αυγοδάρτη για 2΄ λεπτά.
- Συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε με την μαρίζ.
- Ακολούθως προσθέτουμε τα τυριά και το νερό τμηματικά ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα με την μαρίζ μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα σαν πηχτό χυλό. Αν είναι πολύ πηχτός ο χυλός προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα και ανακατεύουμε.
- Τοποθετούμε στη φωτιά αντικολλητικό τηγάνι κι αφού ζεσταθεί ρίχνουμε ελαιόλαδο ή σπορέλαιο λίγο πιο κάτω από τη μέση του τηγανιού και ρίχνουμε 3 - 4 κουταλιές από το χυλό που έχουμε ετοιμάσει.
- Αφήνουμε τις τυροκροκέτες να ροδίσουν από τη μια μεριά και τις γυρίζουμε με προσοχή από την άλλη μεριά μέχρι να ροδίσουν και να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
- Με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας βγάζουμε τις τυροκροκέτες και τις βάζουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.
- Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες τυροκροκέτες μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
- Σερβίρουμε τις τυροκροκέτες όσο είναι χλιαρές.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking