Φαλάφελ με τορτίγιες και σως ταχινιού

3.2K

 

Φαλάφελ με τορτίγιες και σως ταχινιού

Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι τηγανιτοί δίσκοι φτιαγμένοι από αλεύρι ρεβιθιών . Είναι παραδοσιακό πιάτο της Μέσης Ανατολής και συνήθως σερβίρονται μέσα σε αραβική πίτα και μπορούν να συνδυαστούν με λαχανικά και σάλτσες από ταχίνι .Είναι μια ωραία πρόταση για σνακ ή ορεκτικό.
Μερίδες 6
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 50 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 10 λεπτά

Υλικά

Υλικά για τα φαλάφελ:

  • 500 γρ. ρεβύθια
  • 125 γρ. άνηθο
  • 125 γρ. μαίντανό ψιλοκομμένο μόνο τα φυλλαράκια
  • 125 γρ. φρέσκο κόλιανδρο
  • 125 γρ. πράσο μόνον το λευκό μέρος, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. κρεμμύδι ξερό
  • 2 τεμ. σκελίδες σκόρδο
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/2 κουτ.γλ. κύμινο
  • μαγειρική σόδα κατά προσέγγιση
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα:

  • τορτίγιες
  • 1 τεμ. ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 τεμ. αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 τεμ. κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες
  • στραγγιστό γιαούρτι
  • πάπρικα γλυκιά σε σκόνη

Σως ταχινιού:

  • 3 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ.σουπ. ταχίνι
  • 1 δοντάκι σκόρδο
  • λίγες σταγόνες λεμονιού
  • ξύσμα λεμονιού
  • κύμινο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Οδηγίες

  • Βάζουμε τα ρεβύθια από την προηγούμενη ημέρα σε ένα βαθύ μπολ με νερό να μουλιάσουν για 12 ώρες.
  • Την άλλη ημέρα ρίχνουμε στραγγισμένα τα ρεβύθια στο μπλέντερ με τον μαιντανό, τον άνηθο τον μαιντανό ,τον κόλιανδρο,το πράσο, δυο δοντάκια σκόρδο,το κύμινο,την μαγειρική σόδα ,αλάτι και πιπέρι και αλέθουμε μέχρι να πολτοποιηθούν τα υλικά αλλά όχι να γίνουν πουρές.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι πολύ καλά.
  • Τοποθετούμε στο ψυγείο για να σφίξει το μείγμα δυο ώρες σκεπασμένο με διαφανή μεμβράνη.
  • Στη συνέχεια πλάθουμε τα φαλάφελ σε στρογγυλό σχήμα και τα πατάμε ελαφρά να πλατύνουν.
  • Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο λίγα λίγα για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού.
  • Όταν τα βγάλουμε τα τοποθετούμε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας.

Για τη σως ταχινιού:

  • Βάζουμε όλα τα υλικά στον πολυκόφτη και αλέθουμε.
  • Τέλος με ένα πινελάκι αλείφουμε τις τορτίγιες με ελαιόλαδο και τις ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι και από τις δυο μεριές.
  • Πάνω στις τορτίγιες ρίχνουμε λίγη σως ταχινιού ,βάζουμε ντομάτα, φέτες αγγουριού, φέτες κρεμμυδιού ,φαλάφελ και λίγο γιαούρτι στο πλάι.
  • Αν θέλουμε ρίχνουμε από πάνω λίγη ακόμη σως ταχινιού ,μαιντανό ψιλοκομμένο και γλυκιά πάπρικα.
  • Τυλίγουμε σε ρολό και σερβίρουμε.
Κατηγορία: Ορεκτικό, ρεβίθια, Σνακ, ταχίνι
Κουζίνα: Μέσης Ανατολής
Λέξη Κλειδί: Γρήγορο & εύκολο, Έθνικ, οικονομική, όσπρια, ρεβύθια, ταχίνι
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close