Χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και μπύρα
Η χοιρινή τηγανιά είναι το καλύτερο μεζεδάκι σε ένα γιορτινό τραπέζι και όχι μόνο αφού μπορεί να σερβιριστεί όποτε το απαιτήσουν οι συνθήκες της καλής παρέας.
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό σε καρέ ( λαιμός χωρίς λίπος)
- 300 ml μπύρα
- 2 τεμ. κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 2 τεμ. σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 τεμ. φύλλο δάφνης
- 1 τεμ. κλαδάκι φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
- 1 τεμ. κλαδάκι φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
- 3 κουτ.σουπ. μουστάρδα απαλή
- 1 κουτ.σουπ. πετιμέζι ή μέλι
- 1 φλ.τσ. ελαιόλαδο
- 1 κουτ.σουπ. Ρας ελ χανούντ (Μαροκινό μπαχαρικό)
- 1 κου.γλ. μπαχάρι σκόνη
- αλάτι κατά βούληση
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
Οδηγίες
- Μέσα σε ένα μπολ βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος και ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά εκτός από την μπύρα, το αλάτι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθεί το κρέας με τα υλικά.
- Σκεπάζουμε το μπολ με καπάκι και το βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ να μαριναριστεί το κρέας.
- Την άλλη μέρα τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι στη φωτιά να ζεσταθεί και όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τμηματικά το χοιρινό να θωρακιστεί πολύ καλά.
- Σβήνουμε με την μισή ποσότητα της μπύρας και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να πάρει δυο τρεις βράσεις και στη συνέχεια συμπληρώνουμε με την υπόλοιπη μπύρα και λίγο αλάτι και σιγοβράζουμε σκεπάζοντας το τηγάνι με ένα καπάκι.
- Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να σιγοψηθεί και να μείνει το κρέας με το ζουμάκι. Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Σερβίρουμε την τηγανιά ως μεζεδάκι σε γιορτινό τραπέζι ή με ρύζι πιλάφι για καθημερινό γεύμα.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking