Ψητό κουνουπίδι σαν μπριζόλα με κρέμα βαλσαμικού TO FILEMA TIS LELAS

5.8K

 

Ψητό κουνουπίδι σαν μπριζόλα με κρέμα βαλσαμικού TO FILEMA TIS LELAS

Το κουνουπίδι αλλιώς σε μια συνταγή έκπληξη ψημένο στο φούρνο με βαλασαμικό ξίδι , αμύγδαλα και μπαχαρικά γίνεται ένα μικρό αριστούργημα που μπορεί να συνοδεύσει όλα τα ψητά κρεατικά ,πουλερικά ή ψάρια.
Μερίδες 4
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 40 λεπτά

Υλικά

  • 1 τεμ. μεγάλο κουνουπίδι
  • 3 κουτ.σούπας κρέμα βαλσαμικού σύκο TO FILEMA TIS LELAS
  • 2 κουτ.σούπας αμύγδαλα πούδρα χωρίς τη φλούδα
  • 1 κουτ.γλ. κουρκουμάς σκόνη
  • 1 κουτ.γλ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 κουτ.γλ. κόλιανδρο σκόνη
  • 1 τεμ. δοντάκι σκόρδο πολτοποιημένο
  • 100 γρ. panko ή τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κουτ.σούπας Ελαιόλαδο
  • αλάτι κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση

Οδηγίες

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
  • Καθαρίζουμε το κουνουπίδι από τα φύλλα ,το πλένουμε και στη συνέχεια το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.
  • Κόβουμε το κουνουπίδι σε χοντρές φέτες και το τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί .
  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε την κρέμα βαλσαμικού σύκο , το ελαιόλαδο , την πούδρα αμυγδάλου, την καπνιστή πάπρικα , το κόλιανδρο, τον κουρκουμά , τον πολτό σκόρδου , αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να γίνει σαν πάστα.
  • Με αυτή την πάστα καλύπτουμε όλη την επιφάνεια από τα φιλέτα κουνουπιδιού εμπρός και πίσω πολύ καλά και τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο.
  • Περνάμε τα φιλέτα κουνουπιδιού από τριμμένη φρυγανιά ή panko να καλυφθούν και από τις δυο πλευρές.
  • Τοποθετούμε σε λαμαρίνα του φούρνου αντικολλητικό χαρτί και τα στρώνουμε το ένα δίπλα στο άλλο.
  • Ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να αποκτήσουν τα φιλέτα χρυσαφί χρώμα και να μαλακώσει το κουνουπίδι.
  • Σερβίρουμε ιδανικά με ψητά κρεατικά, ψητά πουλερικά ή ψάρια ως συνοδευτικό.

Σημειώσεις

Tip: Αν δεν θέλουμε να βάλουμε κρέμα βαλσαμικού σύκο μπορούμε να βάλουμε όποια άλλη γεύση βαλσαμικού μας αρέσει ή νερό βρύσης για να δημιουργηθεί η πάστα για το κουνουπίδι
 
Κατηγορία: κουνουπίδι, Ορεκτικό, Σαλάτα
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: απόκριες, εύκολη συνταγή, κουνουπίδι, κρέμα βαλσαμικού, νηστεία, νόστιμη συνταγή, ορεκτικό, σαλάτα, χειμωνιάτικη συνταγή
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close