Ψητό κουνουπίδι σαν μπριζόλα με κρέμα βαλσαμικού TO FILEMA TIS LELAS
Το κουνουπίδι αλλιώς σε μια συνταγή έκπληξη ψημένο στο φούρνο με βαλασαμικό ξίδι , αμύγδαλα και μπαχαρικά γίνεται ένα μικρό αριστούργημα που μπορεί να συνοδεύσει όλα τα ψητά κρεατικά ,πουλερικά ή ψάρια.
Υλικά
- 1 τεμ. μεγάλο κουνουπίδι
- 3 κουτ.σούπας κρέμα βαλσαμικού σύκο TO FILEMA TIS LELAS
- 2 κουτ.σούπας αμύγδαλα πούδρα χωρίς τη φλούδα
- 1 κουτ.γλ. κουρκουμάς σκόνη
- 1 κουτ.γλ. καπνιστή πάπρικα
- 1 κουτ.γλ. κόλιανδρο σκόνη
- 1 τεμ. δοντάκι σκόρδο πολτοποιημένο
- 100 γρ. panko ή τριμμένη φρυγανιά
- 2 κουτ.σούπας Ελαιόλαδο
- αλάτι κατά βούληση
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
- Καθαρίζουμε το κουνουπίδι από τα φύλλα ,το πλένουμε και στη συνέχεια το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.
- Κόβουμε το κουνουπίδι σε χοντρές φέτες και το τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί .
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε την κρέμα βαλσαμικού σύκο , το ελαιόλαδο , την πούδρα αμυγδάλου, την καπνιστή πάπρικα , το κόλιανδρο, τον κουρκουμά , τον πολτό σκόρδου , αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να γίνει σαν πάστα.
- Με αυτή την πάστα καλύπτουμε όλη την επιφάνεια από τα φιλέτα κουνουπιδιού εμπρός και πίσω πολύ καλά και τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο.
- Περνάμε τα φιλέτα κουνουπιδιού από τριμμένη φρυγανιά ή panko να καλυφθούν και από τις δυο πλευρές.
- Τοποθετούμε σε λαμαρίνα του φούρνου αντικολλητικό χαρτί και τα στρώνουμε το ένα δίπλα στο άλλο.
- Ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να αποκτήσουν τα φιλέτα χρυσαφί χρώμα και να μαλακώσει το κουνουπίδι.
- Σερβίρουμε ιδανικά με ψητά κρεατικά, ψητά πουλερικά ή ψάρια ως συνοδευτικό.
Σημειώσεις
Tip: Αν δεν θέλουμε να βάλουμε κρέμα βαλσαμικού σύκο μπορούμε να βάλουμε όποια άλλη γεύση βαλσαμικού μας αρέσει ή νερό βρύσης για να δημιουργηθεί η πάστα για το κουνουπίδι
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking