Chutney κρεμμυδιού

3.9K

 

Chutney κρεμμυδιού

Τα κρεατικά έχουν την τιμητική τους σε ένα γιορτινό τραπέζι και το chutney κρεμμυδιού έρχεται να βάλει τη δική του πινελιά και να απογειώσει με την ένταση και τα αρώματά του κάθε δημιουργία σας.
Μερίδες 10
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 10 λεπτά

Υλικά

  • 10 τεμ. μεγάλα ξερά κρεμμύδια
  • 1/2 κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μόνο το λευκό μέρος
  • 2 τεμ. φύλλα δάφνης
  • 1 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. ξίδι βαλσαμικό από κόκκινο κρασί ( όχι κρέμα )
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κουτ.γλ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

Οδηγίες

  • Κόβουμε τα ξερά κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλες και βάζουμε σε βαθύ τηγάνι τύπου γουόκ ή σε βαθιά κατσαρόλα ελαιόλαδο και προσθέτουμε όλα τα κρεμμύδια.
  • Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα και να καραμελώσουν.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξίδι από κόκκινο κρασί, τα μπαχαρικά και σιγοβράζουμε μέχρι να αποκτήσουν σιροπιαστή υφή.
  • Κατά διαστήματα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσουν τα κρεμμύδια, γιατί θα πικρίσει το chutney.
  • Όταν είναι έτοιμα βγάζουμε τα φύλλα δάφνης και βάζουμε το ζεστό chutney κρεμμυδιού μέσα σε ζεστά και αποστειρωμένα βάζα.
  • Κλείνουμε τα βαζάκια και τα διατηρούμε σε σκοτεινό και ξηρό μέρος και όταν ανοίξουμε κάποιο βαζάκι το διατηρούμε στο ψυγείο για 3 μήνες.

Σημειώσεις

Tipς: Το chutney κρεμμυδιού ταιριάζει με τις σαλάτες, τα ψητά κρέατα, τα ψητά λαχανικά, τα όσπρια, όλα τα λαδερά, τις ομελέτες, με τις μπαγκέτες, τα σάντουιτς, τα berger, στο κυνήγι, γίνεται άλειμμα σε καναπεδάκια, σε dressing για σαλάτες με ψητά λαχανικά και φυσικά μπορεί να συνοδεύσει σε ένα πλατό τυριά και αλλαντικά.
Για να δείτε πως γίνεται η αποστείρωση των βάζων θα μπείτε στην κατηγορία " tipς & Συμβουλές ".
Κατηγορία: chutney, κρεμμύδι ξερό, Ορεκτικό
Κουζίνα: Ινδική
Λέξη Κλειδί: chutney, vegan, vegeterian, νηστεία, ξερό κρεμμύδι, ορεκτικό, πάρτυ, Τσικνοπέμπτη
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close