Κοχύλια γεμιστά με ανθότυρο

1.5K

 

Κοχύλια γεμιστά με ανθότυρο

Όταν τα κοχύλια πήραν μορφή ζυμαρικού .....και έφτασαν στο πιάτο μας η γεύση είναι μοναδική και μας απογειώνει!
Μερίδες 6
Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 30 λεπτά

Υλικά

  • 350 γρ. κοχύλια ( lumaconi)
  • 400 γρ. ανθότυρο
  • 40 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 160 γρ. γαλοπούλα καπνιστή

Για τη σάλτσα ντομάτας:

  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες
  • 2 τεμ. πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε πολύ μικρά καρέ
  • 2 κουτ.σουπ, βασιλικό ψιλοκομμένο
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • ½ κουτ, γλ, ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την επικάλυψη:

  • παρμεζάνα τριμμένη

Οδηγίες

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ανθότυρο και το λιώνουμε με το πιρούνι στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το φιλέτο γαλοπούλας και το ρίχνουμε και αυτό μέσα μαζί με την τριμμένη παρμεζάνα και λίγο πιπέρι.
  • Βράζουμε τα κοχύλια al dente τις σουρώνουμε και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο να μην κολλήσουν μέχρι να τις χρησιμοποιήσουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Στη συνέχεια σε ένα κατσαρολάκι αφού ζεσταθεί ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να αποκτήσει ξανθό χρώμα.
  • Προσθέτουμε τις πιπεριές Φλωρίνης και σοτάρουμε μερικά λεπτά ακόμα.
  • Τέλος ρίχνουμε τις ντομάτες περασμένες από τον χοντρό τρίφτη του κρεμμυδιού, αλάτι ,λίγο πιπέρι και ζάχαρη και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.Τα τελευταία πέντε λεπτά πριν κατεβάσουμε τη σάλτσα ντομάτας ρίχνουμε τον βασιλικό και ανακατεύουμε.
  • Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε.
  • Μέσα στο μπολ με τα τυριά ρίχνουμε πέντε με έξι κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
  • Σε ένα πυρέξ 25Χ35 ρίχνουμε πέντε με έξι κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας να καλύψουμε την επιφάνεια και αρχίζουμε να γεμίζουμε τις κοχύλες με ένα κουταλάκι του γλυκού και να τις στρώνουμε στο πυρέξ την μια δίπλα στην άλλη μέχρι να γεμίσει τελείως.
  • Από πάνω ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας για να καλύψουμε τις κοχύλες.
  • Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά,
  • Σερβίρουμε όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου
Κατηγορία: Ανθότυρο, Ζυμαρικό, κοχύλια, Κυρίως Γεύμα, Ντομάτα
Κουζίνα: Ιταλική
Λέξη Κλειδί: ανθότυρο, ανοιξιάτικη συνταγή, ζυμαρικά, καλοκαιρινη συνταγή, κοχύλια, νόστιμη συνταγή, ντομάτα
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like 3
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close