Κοχύλια γεμιστά με κιμά από κοτόπουλο
Τα γεμιστά κοχύλια είναι ένα φαγητό που μας έρχεται από την γειτονική μας Ιταλία και τρώγεται ευχάριστα όλες τις εποχές του χρόνου καθώς γίνεται με πολλές παραλλαγές! Η συνταγή με τον κιμά από κοτόπουλο και την πιπεριά Φλωρίνης είναι τόσο γευστική που θα ενθουσιάσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους!
Υλικά
- 1 πακέτο κοχύλια ( lumaconi)
- 2 τεμ. φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου κομμένα σε κιμά
- 1 τεμ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 τεμ. δοντάκια σκόρδο ψιλοκομμένα
- 1 τεμ. πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη σε μικρά καρέ
- 100 ml ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για τις κοχύλες
- 200 γρ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
- 1 φλ.τσ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο
- 1 κουτ.γλ. πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
- 1 κουτ.γλ. κάρυ σε σκόνη
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, μόνο τα φυλλαράκια
- αλάτι
- πιπέρι
Για την κρέμα:
- 100 ml ζωμό λαχανικών
- 2 τεμ. αβγά
- 200 ml φρέσκο γάλα αγελαδινό
- αλάτι
- πιπέρι
Για την επικάλυψη:
- 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη στον ψιλό τρίφτη
Οδηγίες
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα κοχύλια al dente και στη συνέχεια τις σουρώνουμε και τις περνάμε με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C βαθμούς.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα αφού ζεσταθεί ρίχνουμε 100 ml ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά από το κοτόπουλο μέχρι να γίνει σπυρωτός.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι , το σκόρδο ψιλοκομμένο και την πιπεριά Φλωρίνης και σοτάρουμε για 8 με 10 λεπτά και προσθέτουμε την γλυκιά πάπρικα , το κάρυ , αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε άλλα 2 με 3 λεπτά.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το τυρί κρέμα , το τριμμένο ρεγκάτο και τέλος τον μαιντανό και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο ταψί 25χ35 εκ. και γεμίζουμε τα κοχύλια με την γέμιση που ετοιμάσαμε με ένα μικρό κουταλάκι και τις τοποθετούμε την μια δίπλα στην άλλη μέχρι να γεμίσουμε όλη την επιφάνεια του πυρέξ.
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της κρέμας και χτυπάμε με τον αβγοδάρτη έτσι ώστε να ενωθούν τα υλικά και περιχύνουμε με ένα κουτάλι τις γεμιστές κοχύλες , φροντίζοντας να βραχούν όλες πολύ καλά.
- Πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα όλη την επιφάνεια και ψήνουμε στο φούρνο για 25 με 30 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ρόδινο χρώμα.
- Σερβίρουμε όταν έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking