Λαμπρόπιτες με δυόσμο

2.4K

 

Λαμπρόπιτες με δυόσμο

Παραδοσιακές πασχαλινές τυρόπιτες από την Αστυπάλαια που μοιάζουν με ανοιχτές τάρτες με ζύμη σαν της πίτσας και γέμιση από ανθότυρο , κρέμα τυριού, ξινομυζήθρα και δυόσμο ιδανικές για το τραπέζι της Λαμπρής.
Μερίδες 8
Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 500 γρ. αλεύρι για τσουρέκια ή αλεύρι σκληρό
  • 1 τεμ. φακελάκι ζηρή μαγιά ή 15 γρ. φρέσκια μαγιά
  • 400 ml χλιαρό νερό
  • 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
  • αλάτι κατά βούληση

Για τη γέμιση:

  • 300 γρ. ανθότυρο
  • 250 γρ. ξινομυζήθρα
  • 150 γρ. τυρί κρέμα
  • 3 τεμ. αυγά
  • 3 κουτ.σουπ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση

Οδηγίες

  • Σε μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης, ανακατεύουμε με μια μαρίζ καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 45 λεπτά.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, την ξηρή μαγιά, το χλιαρό νερό, λίγο αλάτι και μια πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη και ζυμώνουμε με τον γάντζο μέχρι να πάρουμε ένα σφιχτό ζυμάρι. Εναλλακτικά ζυμώνουμε σε μεγάλο μπολ με τα χέρια. Στη συνέχεια καλύπτουμε τη ζύμη με διαφανή μεμβράνη και καθαρή πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 C βαθμούς στον αέρα.
  • Ακολούθως ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο πάχους 0.5 εκ. και στη συνέχεια κόβουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 130 γραμμαρίων περίπου.
  • Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης με τον πλάστη σε στρογγυλό πιτάκι 20 εκ. περίπου και βάζουμε 2 κουταλιές γέμιση απλώνοντας επάνω στη ζύμη.
  • Αφήνουμε περίπου ένα δάχτυλο περιθώριο γύρω γύρω στη ζύμη και με τα δάχτυλα ανασηκώνουμε για να δημιουργηθεί ένα στεφάνι (κόρθος), χωρίς να καλύψουμε την τυρένια επιφάνεια. Στη συνέχεια τσιμπάμε γύρω γύρω με τα ακροδάχτυλα το στεφάνι ζύμης για να δώσουμε ωραίο σχήμα.
  • Γυρίζουμε δηλαδή το φύλλο 2- 3 εκ. ίσα ίσα να καλύψουμε τις άκρες της γέμισης.
  • Τοποθετούμε τις πίτες σε ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια τους και να έχουν ψηθεί κι από κάτω.
  • Όταν είναι έτοιμες αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Κατηγορία: αλεύρι, Ανθότυρο, αυγά, δυόσμος, κρέμα τυριού, ξυνομυζήθρα, πίτες
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: αλεύρι, αυγά, δυόσμος, λαμπρόπιτες, μυζήθρα, παραδοσιακη συνταγη, Πάσχα, πίτες
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close