Εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο
Η άλλη εκδοχή της τυρόπιτας χωρίς καμία έκπτωση στη γεύση!
Υλικά
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 140 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 150 γρ. ελαιόλαδο
- 400 γρ. τυρί φέτα, ψιλοκομμένη
- 200 γρ. διάφορα κίτρινα τυριά, ψιλοτριμμένα
- 2 τεμ. αβγά
- 1 κουτ.γλ. baking powder
- 1 κούπα φρέσκο γάλα
- 1/2 κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο
- παρμεζάνα τριμμένη για το πασπάλισμα
- πιπέρι
Οδηγίες
- Σε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το baking powder, το τυρί φέτα, τα κίτρινα τυριά, τα αβγά, το φρέσκο γάλα, μοσχοκάρυδο και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά για να ενωθούν τα υλικά και να πάρουμε έναν πηχτό χυλό.
- Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος 35Χ25 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα, ισιώνοντας με ένα κουτάλι, να πάει παντού.
- Πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα όλη την επιφάνεια της πίτας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
- Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και κόβουμε σε κομμάτια.