Κουρκουτό με κολοκυθάκια

14K

 

Κουρκουτό με κολοκυθάκια

Κουρκουτό ή κορκοτό ονομάζεται το είδος της κολοκυθόπιτας που γίνεται χωρίς φύλλο και είναι άλλη μια νόστιμη πίτα της ελληνικής κουζίνας.
Γίνεται συνήθως με ένα χυλό από τριμμένα κολοκυθάκια, αλεύρι, αυγά, γάλα και τριμμένη φέτα. Στο χυλό αλευριού που χρησιμοποιείται (κουρκούτι), οφείλεται και το όνομα αυτής της πίτας. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές από τόπο σε τόπο όπου μέσα στα υλικά προσθέτουν κρεμμύδια ξερά ή φρέσκα, γιαούρτι, ανθότυρο, μυζήθρα ή κεφαλοτύρι.
Η νοστιμιά της είναι μοναδική και αυτή η συνταγή είναι μια από τις αγαπημένες μας καλοκαιρινές νόστιμες πίτες.
Μερίδες 12
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 50 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα

Υλικά

  • 1 κιλό φρέσκα κολοκυθάκια
  • 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 250 ml γάλα
  • 3 τεμ. αυγά
  • 250 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
  • 3 τεμ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μόνο το λευκό μέρος
  • 2 κουτ.σουπ. άνηθο ψιλοκομμένο, χωρίς τα κοτσάνια
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Οδηγίες

  • Πλένουμε τα κολοκυθάκια , τα καθαρίζουμε και τα τρίβουμε στον τρίφτη του κρεμμυδιού από την χοντρή πλευρά. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι για 30 λεπτά πασπαλίζοντας τα με λίγο αλάτι και στη συνέχεια τα στύβουμε με τα χέρια μας, μέχρι να στραγγίξουν καλά από τα υγρά τους.
  • Ακολούθως ρίχνουμε τα κολοκυθάκια σε βαθύ μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, τη φέτα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια , τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά. Τέλος προσθέτουμε το γάλα σιγά σιγά και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα πηχτό χυλό.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
  • Σε ρηχό ταψί του φούρνου κι αφού το λαδώσουμε ελαφρά στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο να πάει παντού και αδειάζουμε το χυλό, ισιώνουμε έτσι ώστε ο χυλός να απλωθεί σε μια λεπτή στρώση στο ταψί. Έτσι θα ψηθεί η πίτα καλύτερα και θα γίνει πιο τραγανή και νοστιμότερη. Τέλος περιχύνουμε σε όλη την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε την πίτα για 45 - 50 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μέχρι να ροδίσει.
  • Όταν είναι έτοιμη ,την αφήνουμε να κρυώσει και την κόβουμε σε κομμάτια. Είναι το ίδιο νόστιμη αν την φάμε χλιαρή ή κρύα.
Κατηγορία: αλεύρι, αυγά, γάλα, κολοκυθάκια, πίτες, τυρί φέτα
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: αυγά, γάλα, καλοκαιρινη συνταγή, κολοκυθάκια, κολοκυθόπιτα, οικονομική, παραδοσιακη συνταγη, πίτα, τυρί φέτα
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close