Μεσογειακή Galette με λαχανικά
Όταν το περιβόλι δίνει ραντεβού σε μία τάρτα, τότε το αποτέλεσμα ξεπερνά τις προσδοκίες!
Υλικά
Για τη ζύμη:
- 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. παγωμένο νερό
- 1/2 κουτ.γλ. ρίγανη ξερή
- αλάτι
Για τη γέμιση:
- 1 τεμ. μελιτζάνα φλάσκα σε κύβους
- 1 τεμ. κολοκυθάκι σε κύβους
- 1 τεμ. πιπεριά Φλωρίνης σε μικρά καρέ
- 5-6 τεμ. ντοματίνια
- 100 γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο
- 100 γρ. τυρί ένταμ τριμμένο
- 2 κουτ.σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
- 1/2 κουτ.γλ. ξερή ρίγανη
- 1/2 κουτ.γλ. γλυκιά πάπρικα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Οδηγίες
- Μέσα σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και κάνουμε μία λακουβίτσα στην μέση όπου ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης.
- Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη.
- Την καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Στη συνέχεια σε ένα βαθύ τηγάνι και αφού ζεσταθεί ελαφρά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά για πέντε λεπτά.
- Τα αφήνουμε στην άκρη και ρίχνουμε τον μαϊντανό, ξερή ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα και ανακατεύουμε απαλά.
- Όταν κρυώσει καλά το μείγμα, ρίχνουμε τα τυριά και ανακατεύουμε.
- Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας και ανοίγουμε τη ζύμη με τη βοήθεια του πλάστη, σε ένα μεγάλο στρογγυλό δίσκο πάχους 0,5 εκατοστά.
- Τοποθετούμε τη ζύμη σε λαδόκολλα με τη βοήθεια του πλάστη.
- Βάζουμε τη γέμιση και απλώνουμε με το κουτάλι, αφήνοντας γύρω γύρω από τη ζύμη τρία δάχτυλα χωρίς γέμιση.
- Σηκώνουμε τις άκρες της ζύμης γύρω γύρω και τις φέρνουμε προς τα μέσα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά περίπου.
- Σερβίρουμε όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.