Μεσογειακή Galette με λαχανικά

40

Μεσογειακή Galette με λαχανικά

Όταν το περιβόλι δίνει ραντεβού σε μία τάρτα, τότε το αποτέλεσμα ξεπερνά τις προσδοκίες!
Μερίδες 6
Προετοιμασία 45 λεπτά
Μαγείρεμα 45 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 30 λεπτά

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. παγωμένο νερό
  • 1/2 κουτ.γλ. ρίγανη ξερή
  • αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 1 τεμ. μελιτζάνα φλάσκα σε κύβους
  • 1 τεμ. κολοκυθάκι σε κύβους
  • 1 τεμ. πιπεριά Φλωρίνης σε μικρά καρέ
  • 5-6 τεμ. ντοματίνια
  • 100 γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο
  • 100 γρ. τυρί ένταμ τριμμένο
  • 2 κουτ.σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ.γλ. ξερή ρίγανη
  • 1/2 κουτ.γλ. γλυκιά πάπρικα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Οδηγίες

  • Μέσα σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και κάνουμε μία λακουβίτσα στην μέση όπου ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης.
  • Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη.
  • Την καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Στη συνέχεια σε ένα βαθύ τηγάνι και αφού ζεσταθεί ελαφρά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά για πέντε λεπτά.
  • Τα αφήνουμε στην άκρη και ρίχνουμε τον μαϊντανό, ξερή ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα και ανακατεύουμε απαλά.
  • Όταν κρυώσει καλά το μείγμα, ρίχνουμε τα τυριά και ανακατεύουμε.
  • Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας και ανοίγουμε τη ζύμη με τη βοήθεια του πλάστη, σε ένα μεγάλο στρογγυλό δίσκο πάχους 0,5 εκατοστά.
  • Τοποθετούμε τη ζύμη σε λαδόκολλα με τη βοήθεια του πλάστη.
  • Βάζουμε τη γέμιση και απλώνουμε με το κουτάλι, αφήνοντας γύρω γύρω από τη ζύμη τρία δάχτυλα χωρίς γέμιση.
  • Σηκώνουμε τις άκρες της ζύμης γύρω γύρω και τις φέρνουμε προς τα μέσα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά περίπου.
  • Σερβίρουμε όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Κατηγορία: galette, κολοκύθι, λαχανικά, μελιτζάνα, Ορεκτικό, πιπεριά Φλωρίνης, Τάρτα
Κουζίνα: Γαλλική
Λέξη Κλειδί: galette, κολοκυθάκια, μελιτζάνα, πιπερια Φλωρίνης, τάρτα
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close