Τάρτα με ζαμπόν και τυρί
Εύκολο και απολαυστικό πιάτο που θα μας δώσει ενέργεια για όλη την ημέρα!
Υλικά
Υλικά για την τάρτα
- 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. παγωμένο νερό
Υλικά γέμισης
- 250 γρ. τυρί φέτα
- 20 φέτες ζαμπόν
- 100 γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο
- 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
- 2 τεμ. αβγά
- μοσχοκάρυδο τριμμένο
- πιπέρι
Οδηγίες
- Μέσα σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, κάνουμε μία λακκούβα στην μέση και ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης.
- Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη.
- Την καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα τυριά, τα αβγά, το γιαούρτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά.
- Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας και ανοίγουμε την ζύμη με τη βοήθεια του πλάστη σε έναν μεγάλο στρογγυλό δίσκο πάχους 0,5 εκατοστών.
- Βουτυρώνουμε πολύ καλά μία ταρτιέρα 26 cm και με τη βοήθεια του πλάστη τοποθετούμε την ζύμη μέσα στην ταρτιέρα έτσι ώστε να καλύψουμε τον πάτο και τα τοιχώματα.
- Βάζουμε τη γέμιση και απλώνουμε με ένα κουτάλι το μείγμα για να πάει παντού.
- Κόβουμε με ένα μαχαίρι τη ζύμη που περισσεύει.
- Κόβουμε το ζαμπόν σε λεπτές φέτες, το τυλίγουμε σαν ρολάκι (σε σχήμα τριαντάφυλλου), το κόβουμε στην μέση και το βάζουμε κυκλικά στην τάρτα, γεμίζοντας με αυτόν τον τρόπο όλη την επιφάνειά της.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά, ανάλογα το φούρνο ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της τάρτας.
- Σερβίρουμε όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Σημειώσεις
Tips
Αντί για τυρί φέτα μπορούμε να βάλουμε στην ίδια ποσότητα ανθότυρο!