Τάρτα με σπαράγγια
Πρωτότυπη και γευστική τάρτα με σπαράγγια με πλούσια κρέμα και με βάση από τραγανό φύλλο σφολιάτας ιδανική για το καθημερινό τραπέζι γιατί αποτελεί πλήρες γεύμα. Ωστόσο άνετα μπορεί να αποτελέσει και μια gourmet πρόταση για μια επίσημη και ξεχωριστή περίσταση.
Υλικά
- 1 τεμ. φύλλο φρέσκια σφολιάτα από το σούπερ μάρκετ
- 300 γρ. σπαράγγια
- 3 τεμ. ολόκληρα αυγά
- 2 τεμ. κρόκους αυγών
- 100 γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο στον ψιλό τρίφτη
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
- 100 γρ. τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά ή ανθότυρο ψιλοκομμένο
- 1 κουτ.σουπ. άνηθο ψιλοκομμένο, χωρίς τα κοτσάνια
- 2 τεμ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα σε λεπτές ροδέλες
- αλάτι κατά βούληση
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε τα σπαράγγια από τις ίνες με το ειδικό εργαλείο (peeler - πίλερ) και κόβουμε λίγο από κάτω τις άκρες. Στη συνέχεια τα ζεματίζουμε για ένα λεπτό μόνο και με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας τα βάζουμε σε μπολ με κρύο νερό και παγάκια για να σταματήσει ο βρασμός και να μη χάσουν το ωραίο πράσινο χρώμα τους.
- Τα βγάζουμε από το κρύο νερό τα ταμπονάρουμε ελαφρά με χαρτί κουζίνας και κρατάμε 4 με 5 ολόκληρα σπαράγγια και τα υπόλοιπα τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα 22 εκ. στον πάτο και τα τοιχώματα και με τη βοήθεια του πλάστη τοποθετούμε επάνω τη φρέσκια σφολιάτα προσέχοντας να καλύψει όλη την ταρτιέρα. Στη συνέχεια με τη βοήθεια ενός μαχαιριού κόβουμε γύρω γύρω τη ζύμη που περισσεύει.
- Τρυπάμε με ένα πιρούνι την βάση και τα τοιχώματα της σφολιάτας και τη ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα.
- Στη συνέχεια σε βαθύ μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τους κρόκους μαζί με το γιαούρτι και το τυρί κρέμα και χτυπάμε με τον αυγοδάρτη να γίνει σαν μια πηχτή κρέμα. Συνεχίζουμε με το τριμμένο ρεγκάτο ,τον ψιλοκομμένο άνηθο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ,αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε και τελευταία ρίχνουμε τα κομμένα σπαράγγια.
- Βγάζουμε από τον φούρνο το μισοψημένο φύλλο σφολιάτας και ρίχνουμε μέσα το μείγμα που ετοιμάσαμε. Ισιώνουμε να πάει το μείγμα παντού και από πάνω βάζουμε τα ολόκληρα σπαράγγια για διακόσμηση.
- Βάζουμε ξανά την τάρτα στον φούρνο να ψηθεί άλλα 15 λεπτά στον αέρα μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα.
- Όταν είναι έτοιμη την αφήνουμε στον πάγκο εργασίας να κρυώσει και σερβίρουμε.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking