Τυρόπιτα σουφλέ
Μία διαφορετική εκδοχή τυρόπιτας που μπορεί να βρεθεί στο τραπέζι μας σε κάθε περίσταση!
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 300 γρ. τυρί φέτα ψιλοκομμένη
- 200 γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο
- 4 τεμ. αβγά
- 2 κουτ.σουπ. σιμιγδάλι ψιλό
- 125 γρ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 330 ml σόδα (ένα κουτί αναψυκτικό)
- πιπέρι
Για την επικάλυψη:
- 1 τεμ. αβγό
Οδηγίες
- Βάζουμε σε ένα μπολ τα αβγά, τα τυριά, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το σιμιγδάλι και το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο ταψί 25Χ35. Στρώνουμε κάτω έξι φύλλα αλλά κάθε φύλλο το διπλώνουμε σαν φυσαρμόνικα και βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο για να σχηματιστεί βάση για την πίτα και ενδιάμεσα λαδώνουμε τις πτυχώσεις των φύλλων με λίγο ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε από πάνω τη γέμιση των τυριών, να πάει παντού.
- Στη συνέχεια σουρώνουμε άλλα έξι φύλλα πάλι σαν φυσαρμόνικα το καθένα και καλύπτουμε τη επιφάνεια της τυρόπιτας, βάζοντας το ένα φύλλο δίπλα στο άλλο κολλητά και με ένα πινελάκι λαδώνουμε την επιφάνεια και τις πτυχώσεις.
- Περιχύνουμε με το μείγμα αυγών και με ένα ξυλάκι κάνουμε τρύπες και αφήνουμε να απορροφηθεί για 10 λεπτά περίπου.
- Χτυπάμε ένα αβγό σε ένα μπολ και με ένα πινελάκι περνάμε όλη την επιφάνεια της τυρόπιτας.
- Ρίχνουμε τη σόδα φροντίζοντας να πάει παντού και αφήνουμε 10 λεπτά να απορροφηθεί ώστε να βραχούν τα φύλλα κρούστας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα.
- Σερβίρουμε όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.