Γιορτινή σαλάτα με ρόκα , προσούτο και πράσινο μήλο

2.2K

 

Γιορτινή σαλάτα με ρόκα , προσούτο και πράσινο μήλο

Δροσερή ελαφριά και πρωτότυπη σαλάτα για να συνοδεύσει κάθε κρέας σε επίσημο γεύμα.
Μερίδες 4
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 10 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 20 λεπτά

Υλικά

Για τη σαλάτα:

  • 2 τεμ. ρόκα
  • 1 τεμ. πράσινο μήλο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 3 - 4 τεμ. προσούτο
  • 3 κουτ.σουπ. σπόρια από ρόδι
  • 50 γρ. καρύδια χοντροκομμένα

Για το ντρέσινγκ:

  • 150 γρ, ελαιόλαδο
  • 50 γρ. χυμός από ρόδι
  • 50 γρ. μουστάρδα ντιζόν
  • 50 γρ. ξίδι κόκκινο μπαλσαμικό
  • αλάτι κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση

Οδηγίες

  • Πλένουμε πολύ καλά τη ρόκα τη στεγνώνουμε με μια καθαρή πετσέτα και κόβουμε τα κοτσανάκια και στη συνέχεια την τοποθετούμε μέσα σε μια βαθιά σαλατιέρα.
  • Προσθέτουμε τα καρύδια χοντροκομμένα , τα σπόρια από το ρόδι και ανακατεύουμε.
  • Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ βάζοντας μέσα σε ένα μπλέντερ τον χυμό από το ρόδι , τη μουστάρδα , το ξίδι ,αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε να αναμειχθούν τα υλικά.
  • Στη συνέχεια ενώ χτυπάμε ρίχνουμε το ελαιόλαδο με λεπτή ροή ( σαν κορδόνι) ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα με το μπλέντερ.
  • Περιχύνουμε τη σαλάτα μέχρι να βραχούν καλά τα υλικά και ανακατεύουμε απαλά.
  • Μεταφέρουμε τη σαλάτα στο μπολ που θα σερβίρουμε και στολίζουμε με το πράσινο μήλο κομμένο σε λεπτές φέτες , τυλίγουμε τα κομμάτια του προσούτο σε σχήμα τριαντάφυλλου και τα βάζουμε στη σαλάτα.
  • Η σαλάτα σερβίρεται δροσερή.
Κατηγορία: αλλαντικά, καρύδια, μήλα, Σαλάτα
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: αλλαντικά, γιορτινό τραπέζι, καρύδια, μήλα, σαλάτα, Χριστούγεννα
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close