Γιορτινή σαλάτα με ρόκα , προσούτο και πράσινο μήλο
Δροσερή ελαφριά και πρωτότυπη σαλάτα για να συνοδεύσει κάθε κρέας σε επίσημο γεύμα.
Υλικά
Για τη σαλάτα:
- 2 τεμ. ρόκα
- 1 τεμ. πράσινο μήλο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 3 - 4 τεμ. προσούτο
- 3 κουτ.σουπ. σπόρια από ρόδι
- 50 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
Για το ντρέσινγκ:
- 150 γρ, ελαιόλαδο
- 50 γρ. χυμός από ρόδι
- 50 γρ. μουστάρδα ντιζόν
- 50 γρ. ξίδι κόκκινο μπαλσαμικό
- αλάτι κατά βούληση
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
Οδηγίες
- Πλένουμε πολύ καλά τη ρόκα τη στεγνώνουμε με μια καθαρή πετσέτα και κόβουμε τα κοτσανάκια και στη συνέχεια την τοποθετούμε μέσα σε μια βαθιά σαλατιέρα.
- Προσθέτουμε τα καρύδια χοντροκομμένα , τα σπόρια από το ρόδι και ανακατεύουμε.
- Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ βάζοντας μέσα σε ένα μπλέντερ τον χυμό από το ρόδι , τη μουστάρδα , το ξίδι ,αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε να αναμειχθούν τα υλικά.
- Στη συνέχεια ενώ χτυπάμε ρίχνουμε το ελαιόλαδο με λεπτή ροή ( σαν κορδόνι) ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα με το μπλέντερ.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα μέχρι να βραχούν καλά τα υλικά και ανακατεύουμε απαλά.
- Μεταφέρουμε τη σαλάτα στο μπολ που θα σερβίρουμε και στολίζουμε με το πράσινο μήλο κομμένο σε λεπτές φέτες , τυλίγουμε τα κομμάτια του προσούτο σε σχήμα τριαντάφυλλου και τα βάζουμε στη σαλάτα.
- Η σαλάτα σερβίρεται δροσερή.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking