Πράσινη σαλάτα με αποξηραμένα δαμάσκηνα και καπνιστό ζαμπόν

1.7K

 

Πράσινη σαλάτα με αποξηραμένα δαμάσκηνα και καπνιστό ζαμπόν

Οι σαλάτες πρέπει να έχουν ξεχωριστή θέση στο τραπέζι μας γιατί εκτός του ότι μας δροσίζουν έχουν πολλές βιταμίνες και αντιοξειδωτικά που είναι απαραίτητα για μια ισορροπημένη διατροφή, και πολλές φορές από μόνες τους αποτελούν ένα πλήρες γεύμα. Τα τελευταία χρόνια είναι πολύ συνηθισμένο να χρησιμοποιούμε μαζί με τις σαλάτες και αποξηραμένα φρούτα που δίνουν στη σαλάτα ωραία γεύση.
Μερίδες 4
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 35 λεπτά

Υλικά

Υλικά για τη σαλάτα:

  • 1 τεμ. μαρούλι
  • 1 τεμ. κατσαρή πράσινη σαλάτα
  • 1 τεμ. κόκκινη κατσαρή σαλάτα
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 3 τεμ. ψητές πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι
  • 2 τεμ. μεγάλες φέτες καπνιστό ζαμπόν κομμένο σε χοντρές ροδέλες
  • 7 τεμ. αποξηραμένα δαμάσκηνα
  • λίγο μαύρο σουσάμι

Για το ντρέσινγκ:

  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.γλ. μέλι θυμαρίσιο
  • 2 κουτ.σουπ. μουστάρδα απαλή
  • χυμό από ένα πορτοκάλι
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Οδηγίες

  • Πλένουμε και στραγγίζουμε πολύ καλά τα λαχανικά πριν τα χρησιμοποιήσουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα αντικολλητικό ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε τις λωρίδες από το καπνιστό ζαμπόν και τις ψήνουμε στο γκρίλ για 10 λεπτά.
  • Στη συνέχεια κόβουμε με τα χέρια μας τα φύλλα από τα λαχανικά αφού τα σκουπίσουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας , αφαιρούμε τα κοτσάνια και τοποθετούμε τα λαχανικά σε πιατέλα.
  • Ρολάρουμε το καπνιστό ζαμπόν και το κόβουμε στη μέση και τοποθετούμε εδώ και εκεί.
  • Σκορπίζουμε τα αποξηραμένα δαμάσκηνα σε όλη την επιφάνεια της σαλάτας μαζί με τις ψητές πιπεριές Φλωρίνης που έχουμε στραγγίξει καλά και έχουμε κόψει σε μεγάλα καρέ.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και περιχύνουμε τη σαλάτα.
  • Τέλος πασπαλίζουμε με το μαύρο σουσάμι και σερβίρουμε.
Κατηγορία: αποξηραμένα δαμάσκηνα, καπνιστό ζαμπόν, μαρούλι, Σαλάτα
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: Αγίου Βαλεντίνου, αλλαντικά, αποξηραμένα δαμάσκηνα, ελληνική κουζίνα, σαλάτα, φθινοπωρινή συνταγή, χειμωνιάτικη συνταγή
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like 1
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close