Πράσινη σαλάτα με ρόκα και παντζάρια
Ταιριάζει απόλυτα για να ξεκινήσουμε το μενού που θα έχει ως κυρίως πιάτο τα ψάρια. Από τα γεύματα του καλοκαιριού έως αυτά της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου δίπλα στον μπακαλιάρο.
Υλικά
- 1 τεμ. λόλα πράσινη
- 1 τεμ. λόλα κόκκινη
- 1/2 ματσάκι ρόκα
- 5 τεμ βολβούς από παντζάρια
- 100 γρ. καρύδια
- 100 γρ. σπόρια από ρόδι
Για το ντρέσινγκ:
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σουπ. μέλι
- 1 κουτ. σουπ. κόκκινο βαλσαμικό ξύδι
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνου στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις.
- Τυλίγουμε κάθε βολβό παντζαριού χωριστά με αλουμινόχαρτο και τους τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε για 40-45 λεπτά. Όταν κρυώσουν τους καθαρίζουμε από τα φλούδια.
- Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά μας και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά.
- Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε τα λαχανικά, αφού τα κόψουμε με τα χέρια σε μεγάλα κομμάτια. Κόβουμε στα τέσσερα κάθε βολβό παντζαριού και τους ρίχνουμε στο μπολ. Σκορπίζουμε τα σπόρια από το ρόδι και χοντροκομμένα τα καρύδια.
- Μέσα σε ένα μπαλ ανακατεύουμε τα υλικά για το ντρέσινγκ και περιχύνουμε τη σαλάτα. Αν τα παντζάρια βγάλουν ζουμιά μέσα στο αλουμινόχαρτο, δεν τα πετάμε, τα ρίχνουμε μέσα στο ντρέσινγκ.