Σαλάτα με πολύχρωμες πιπεριές, κουκουνάρι και σταφίδες

5.1K

 

Σαλάτα με πολύχρωμες πιπεριές, κουκουνάρι και σταφίδες

Εύκολη και πεντανόστιμη σαλάτα που μπορεί να συνοδεύσει ιδανικά, κρεατικά σχάρας και ψητά πουλερικά σε συνδυασμό με την απίστευτα νόστιμη σάλτσα απογειώνουν αυτή τη σαλάτα.
Μερίδες 4
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 30 λεπτά

Υλικά

  • 2 τεμ. κόκκινες πιπεριές
  • 2 τεμ. πορτοκαλί πιπεριές
  • 2 τεμ. κίτρινες πιπεριές
  • 4 τεμ. πιπεριές Φλωρίνης
  • 50 γρ. λιαστές ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 50 γρ. κάπαρη πλυμένη
  • 50 γρ. κουκουνάρι ψίχα
  • 50 γρ. ξανθές σταφίδες

Για το ντρέσινγκ:

  • 1 τεμ. κρεμμύδι μικρό κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 τεμ. δοντάκι σκόρδο
  • 1 τεμ. χυμό από ένα μικρό πορτοκάλι
  • 4 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.γλ. μέλι
  • 1/2 κουτ.γλ.κοφτό καπνιστή πάπρικα
  • αλάτι κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση

Για το πασπάλισμα:

  • 1 κουτ.σουπ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο μόνο τα φυλλαράκια
  • λίγη καπνιστή πάπρικα

Οδηγίες

  • Πλένουμε και σκουπίζουμε τις πιπεριές και τις τοποθετούμε σε λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί την μια δίπλα στην άλλη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.
  • Στη συνέχεια όταν ψηθούν τις βάζουμε σε πλαστική σακούλα τροφίμων για 10 λεπτά να ιδρώσουν για να μπορέσουμε να τις καθαρίσουμε από την φλούδα και τα σπόρια.
  • Αφού τις καθαρίσουμε από τις φλούδες και τα σπόρια τις τεμαχίζουμε σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια και τις βάζουμε σε βαθύ μπολ.
  • Κόβουμε τις λιαστές ντομάτες σε λεπτές λωρίδες και τις προσθέτουμε στο μπολ με τις πιπεριές, μαζί με την κάπαρη, το κουκουνάρι και τις ξανθές σταφίδες και ανακατεύουμε ελαφρά.

Για το ντρέσινγκ:

  • Βάζουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ μέσα στον επεξεργαστή και χτυπάμε στην δυνατή ταχύτητα να γίνει πολτός.

Για το μοντάρισμα:

  • Ρίχνουμε μερικές κουταλιές από το ντρέσινγκ που ετοιμάσαμε μέσα στη σαλάτα με τις πιπεριές και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε τη σαλάτα στο μπολ που θα σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο κόλιανδρο, καπνιστή πάπρικα και λίγο ντρέσινγκ ακόμα.
  • Η σαλάτα τρώγεται σε θερμοκρασία δωματίου ή δροσερή.

Σημειώσεις

Tipς: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την ψίχα από το κουκουνάρι με όποιον άλλο ξηρό καρπό θέλουμε και τις  ξανθές σταφίδες με αποξηραμένα κράνμπερι.
Κατηγορία: κίτρινη πιπεριά, κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, κόκκινη πιπεριά, κουκουνάρι, ξανθές σταφίδες, πορτοκαλί πιπεριά, Σαλάτα
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: εύκολη συνταγή, κίτρινη πιπεριά, κοκκινη πιπεριά, κουκουνάρι, ξανθές σταφίδες, Πάσχα, πιπεριές Φλωρίνης, πορτοκαλί πιπεριά, σαλάτα, φθινοπωρινή συνταγή
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close