Σαλάτα με ρεβίθια και πολύχρωμες πιπεριές

34

Σαλάτα με ρεβίθια και πολύχρωμες πιπεριές

Η σαλάτα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραπέζι μας το καλοκαίρι κι όταν συνδυαστεί με τα όσπρια τότε μπορεί να αποτελέσει ένα κυρίως γεύμα με καλή πηγή βιταμινών.
Μερίδες 4
Προετοιμασία 12 ώρες
Μαγείρεμα 45 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 12 ώρες 45 λεπτά

Υλικά

  • 300 γρ. ρεβίθια
  • 1 τεμ. πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε καρέ
  • 1 τεμ. πιπεριά κίτρινη, κομμένη σε καρέ
  • 1 τεμ. πιπεριά πορτοκαλί,, κομμένη σε καρέ
  • 1 τεμ. πιπεριά πράσινη, κομμένη σε καρέ
  • 10 τεμ. ντοματίνια, κομμένα στην μέση
  • 1 φλ. τσ. ρόκα
  • 2 κουτ. σουπ. κάπαρη πλυμένη
  • 3-4 τεμ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, μόνο τα φυλλαράκια
  • 1 τεμ. φύλλο δάφνης

Για το ντρέσινγκ:

  • 1 τεμ. μικρό κόκκινο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 δοντ. σκόρδο
  • 1 κουτ. σουπ. μέλι
  • 1 τεμ. πορτοκάλι, χυμό
  • 1 πρέζα καπνιστή πάπρικα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Οδηγίες

  • Μουλιάζουμε από το βράδυ τα ρεβίθια μέσα σε νερό.
  • Την επόμενη μέρα στραγγίζουμε τα ρεβίθια και ρίχνουμε καθαρό νερό σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε με ένα φύλλο δάφνης, χωρίς αλάτι.
  • Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε, πετάμε τη δάφνη και αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά.
  • Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα λαχανικά, μαζί με τα ρεβίθια και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Ρίχνουμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και τα πολτοποιούμε, να πάρουν την μορφή κρέμας.
  • Προσθέτουμε το ντρέσινγκ στη σαλάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Τη βάζουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο να είναι δροσερή και σερβίρουμε.
Κατηγορία: κάπαρη, κόκκινη πιπεριά, ντοματίνια, Όσπριο, ρεβίθια
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: όσπρια, ρεβίθια, σαλάτα
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close