Σαλάτα με ρεβίθια και πολύχρωμες πιπεριές
Η σαλάτα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραπέζι μας το καλοκαίρι κι όταν συνδυαστεί με τα όσπρια τότε μπορεί να αποτελέσει ένα κυρίως γεύμα με καλή πηγή βιταμινών.
Υλικά
- 300 γρ. ρεβίθια
- 1 τεμ. πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε καρέ
- 1 τεμ. πιπεριά κίτρινη, κομμένη σε καρέ
- 1 τεμ. πιπεριά πορτοκαλί,, κομμένη σε καρέ
- 1 τεμ. πιπεριά πράσινη, κομμένη σε καρέ
- 10 τεμ. ντοματίνια, κομμένα στην μέση
- 1 φλ. τσ. ρόκα
- 2 κουτ. σουπ. κάπαρη πλυμένη
- 3-4 τεμ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, μόνο τα φυλλαράκια
- 1 τεμ. φύλλο δάφνης
Για το ντρέσινγκ:
- 1 τεμ. μικρό κόκκινο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
- 3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
- 1 δοντ. σκόρδο
- 1 κουτ. σουπ. μέλι
- 1 τεμ. πορτοκάλι, χυμό
- 1 πρέζα καπνιστή πάπρικα
- αλάτι
- πιπέρι
Οδηγίες
- Μουλιάζουμε από το βράδυ τα ρεβίθια μέσα σε νερό.
- Την επόμενη μέρα στραγγίζουμε τα ρεβίθια και ρίχνουμε καθαρό νερό σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε με ένα φύλλο δάφνης, χωρίς αλάτι.
- Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε, πετάμε τη δάφνη και αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά.
- Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα λαχανικά, μαζί με τα ρεβίθια και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Ρίχνουμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και τα πολτοποιούμε, να πάρουν την μορφή κρέμας.
- Προσθέτουμε το ντρέσινγκ στη σαλάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Τη βάζουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο να είναι δροσερή και σερβίρουμε.