Σαλάτα με ρεβίθια, κινόα και πορτοκάλι
Τα όσπρια εκτός από μαγειρευτά μπορούν να γίνουν και σαλάτα και να δώσουν μαζί με την κινόα και το πορτοκάλι μια πολύ γευστική και θρεπτική πρόταση με πολλές βιταμίνες στον οργανισμό.
Υλικά
Υλικά για τη σαλάτα:
- 400 γρ. ρεβίθια
- 1 φλ.τσαγιού κινόα βρασμένη
- 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στην μέση
- 1 τεμ. πιπεριά κίτρινη, κομμένη σε καρέ
- 1 τεμ. πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε καρέ
- 2 τεμ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μόνο το λευκό μέρος
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο, χωρίς τα κοτσάνια
- 4 φέτες πορτοκαλιού
- 1 φύλλο δάφνης
- αλάτι
Για το ντρέσινγκ:
- 150 γρ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. μουστάρδα απαλή
- 1 τεμ. χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 κουτ.γλ.κοφτό κόλιανδρο σε σκόνη
- αλάτι
Οδηγίες
- Μουλιάζουμε από την προηγούμενη τα ρεβίθια μέσα σε μια λεκάνη με νερό για ένα βράδυ.
- Την άλλη μέρα σουρώνουμε και βάζουμε τα ρεβίθια σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό μέχρι να τα καλύψει και βράζουμε μαζί με ένα φύλλο δάφνης μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε ένα άλλο κατσαρολάκι βράζουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Αφήνουμε να κρυώσουν τα ρεβίθια και η κινόα.
- Σε ένα γυάλινο μπολ τοποθετούμε όλα τ λαχανικά, τα ρεβίθια, την κινόα, φέτες πορτοκαλιού και λίγο αλάτι.
- Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ με έναν αβγοδάρτη και περιχύνουμε τη σαλάτα.
- Ανακατεύουμε απαλά για να μη σπάσουν τα ρεβίθια και τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για μισή ώρα, έτσι ώστε να δέσουν τα υλικά.
- Η σαλάτα τρώγεται δροσερή.