Σαλάτα με ρόκα αποξηράμενα σύκα και τυρί Μαστέλο
Βάζουμε χρώμα και γεύση στο τραπέζι μας για να φτιάξουμε τη διάθεση μας αλλά και για να πάρουμε τις απαραίτητες βιταμίνες με μια δροσερή και άκρως γευστική σαλάτα. Η συγκεκριμένη σαλάτα μπορεί να πλαισιώσει ένα Κυριακάτικο γεύμα αλλά και ένα γιορτινό τραπέζι.
Υλικά
Υλικά για τη σαλάτα:
- 1 ματσάκι ρόκα
- 1 τεμ. πορτοκαλί πιπεριά
- 1 τεμ. κόκκινη πιπεριά
- 1 τεμ. κίτρινη πιπεριά
- 5 τεμ. αποξηραμένα σύκα
- 2 κομμάτια αγελαδινό τυρί Μαστέλο
- 1 κουτ.σούπας ψίχα από πασατέμπο
Για το ντρέσινγκ:
- 5 κουτ.σούπας αγουρέλαιο
- 1 κουτ.σούπας μουστάρδα απαλή
- 1 τεμ. χυμό από ένα πορτοκάλι
- 1 κουτ.σούπας μέλι
- αλάτι
Οδηγίες
- Πλένουμε τη ρόκα κόβουμε τα κοτσάνια και την βάζουμε σε στραγγιστήρι να στεγνώσει.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές από τα σπόρια και τις σκουπίζουμε καλά .Στη συνέχεια τις κόβουμε σε λεπτά μπαστουνάκια.
- Κόβουμε τα αποξηραμένα σύκα στη μέση.
- Κόβουμε το τυρί Μαστέλο σε μικρά κομμάτια.
- Τοποθετούμε ένα σχαροτήγανο στη φωτιά και αφού ζεσταθεί καλά περνάμε για λίγο το τυρί και από τις δυο μεριές ίσα ίσα να αποκτήσει ξανθό χρώμα.
- Μέσα σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε την ρόκα,τις χρωματιστές πιπεριές και τα αποξηραμένα σύκα και ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
- Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε πολύ καλά. Περιχύνουμε τη σαλάτα ανακατεύοντας απαλά.
- Τέλος πασπαλίζουμε με την ψίχα του πασατέμπου, προσθέτουμε το τυρί Μαστέλο και σερβίρουμε.