Ψαρονέφρι με σάλτσα σόγιας, μέλι και λαχανικά

2.4K

 

Ψαρονέφρι με σάλτσα σόγιας, μέλι και λαχανικά

Ψαρονέφρι μαριναρισμένο με μέλι, σάλτσα σόγιας και λαχανικά. Ότι καλύτερο για το δείπνο των ερωτευμένων αλλά και για το Κυριακάτικο τραπέζι!
Μερίδες 4
Προετοιμασία 1 ώρα 10 λεπτά
Μαγείρεμα 25 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 35 λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 τεμ. κόκκινες πιπεριές
  • 2 τεμ. κίτρινες πιπεριές
  • 2 τεμ. πορτοκαλί πιπεριές
  • 1 κουτ.γλ. μέλι θυμαρίσιο
  • 2- 3 κουτ.γλ. σάλτσα σόγιας
  • 1 φλ.τσ. λευκό ξηρό κρασί
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 70 γρ. βούτυρο αγελαδινό κομμένο σε κύβους
  • 1 κουτ.σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, μόνο τα φυλλαράκια
  • αλάτι κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση

Οδηγίες

  • Κόβουμε το ψαρονέφρι σε λεπτές φέτες ή ζητάμε να μας το κόψει ο κρεοπώλης μας και το τοποθετούμε σε βαθιά πιατέλα.
  • Σε μπολ βάζουμε το 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο από το συνολικό της συνταγής, το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά.
  • Περιχύνουμε το κρέας με το μείγμα μελιού που ετοιμάσαμε, ανακατεύουμε πολύ καλά να βραχεί από όλες τις μεριές και καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη. Βάζουμε στο ψυγείο το κρέας να μαριναριστεί για 1 ώρα.
  • Πλένουμε, σκουπίζουμε και στεγνώνουμε τις χρωματιστές πιπεριές και τις κόβουμε σε λεπτά μπαστουνάκια.
  • Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι στη φωτιά και αφού ζεσταθεί προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τμηματικά το κρέας φροντίζοντας να ροδίσει και από τις δυο μεριές. Βάζουμε το κρέας σε πιατέλα, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμα και σοτάρουμε τις υπόλοιπες φέτες του κρέατος. Βάζουμε το κρέας που έχουμε σοτάρει στη πιατέλα και αφήνουμε την άκρη.
  • Στο ίδιο τηγάνι που ετοιμάσαμε το ψαρονέφρι προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις χρωματιστές πιπεριές για 2 - 3 λεπτά προσθέτοντας λίγο αλάτι και πιπέρι.
  • Στη συνέχεια τοποθετούμε πάνω από τις χρωματιστές πιπεριές το ψαρονέφρι, σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το μείγμα της μαρινάδας. Προσθέτουμε 1 φλυτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό και σιγοβράζουμε το κρέας σε μέτρια φωτιά σκεπάζοντας με καπάκι μέχρι να μαλακώσει. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού κι αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.
  • Τα τελευταία 10 λεπτά προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια για να δέσει η σάλτσα ανακινώντας την κατσαρόλα από τα χερούλια. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται το φαγητό αλάτι και πιπέρι.
  • Σερβίρουμε το ψαρονέφρι σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνοδεύουμε με ρύζι πιλάφι.
Κατηγορία: Κυρίως Γεύμα, μέλι, πιπεριές χρωματιστές, σάλτσα σόγιας, χοιρινό, ψαρονέφρι
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: Αγίου Βαλεντίνου, κυριακάτικο τραπέζι, κυρίως γεύμα, νόστιμη συνταγή, Τσικνοπέμπτη, χοιρινό, χρωματιστές πιπεριές
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close