Fudge σοκολάτας με φουντούκια
Εύκολα και λαχταριστά σπιτικά φοντάν σοκολάτας με σοκολάτα κουβερτούρα, ζαχαρούχο γάλα, φουντούκια και κόρν φλέικς σοκολάτας ιδανικό κέρασμα για όλες τις ώρες.
Υλικά
- 500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 75% λιπαρά
- 370 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 30 γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα ανάλατα
- 100 γρ. κόρν φλέικς σοκολάτα
- 1 πρέζα αλάτι
Για την επικάλυψη:
- άγλυκο κακάο σε σκόνη
Οδηγίες
- Στρώνουμε διαφανή μεμβράνη που να περισσεύει γύρω γύρω αρκετά έξω από το ταψί.
- Σε μπεν μαρί βάζουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα κομματιασμένη να λιώσει και στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα χοντροκομμένα φουντούκια, το αλάτι και τα κόρν φλέικς σοκολάτας και ανακατεύουμε με μια μαρίζ να ενωθούν τα υλικά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σοκολάτας στο ταψί και ισιώνουμε με τη ράχη ενός κουταλιού έτσι ώστε να υπάρχει παντού ίδιο πάχος.
- Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, καλύπτουμε από πάνω με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 3 ώρες ιδανικά για ένα βράδυ.
- Στη συνέχεια με την βοήθεια της μεμβράνης μεταφέρουμε το φοντάν σοκολάτας σε ξύλινη επιφάνεια και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει.
- Κοσκινίζουμε στην επιφάνεια με άγλυκο κακάο και κόβουμε σε κομμάτια.
- Διατηρούνται σε γυάλινο μπολ με καπάκι σε ξηρό μέρος χωρίς υγρασία.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking